in

Božićna čarolija Društva likovnih stvaratelja Pazin – Izložba, radionice Emine i Nade Putinje, photo point…

Foto DLS Pazin

Ulica Jurine i Franine u Pazinu ove će godine zasjati u blagdanskom ruhu i ozračju zahvaljujući i Društvu likovnih stvaratelja Pazin, koji u svojoj galeriji, ali i ispred nje priprema brojne zanimljivosti i aktivnosti za sve zainteresirane, objedinjene u „Božićnu čaroliju“.

Od ponedjeljka 11. prosinca  galerija će biti svakodnevno otvorena za posjetitelje koji će moći razgledati veliku revijalnu izložbu članova DLS Pazin, s brojnim radovima, od slika, keramike, nakita, pa do unikatnih blagdanskih ukrasa, pletenine i igračaka.

Program „Božićne čarolije“ započeo je krajem studenog radionicom izrade blagdanskih ukrasa od rolica papira, a nastavlja se u utorak, 12. prosinca radionicom pletenja i kukičanja pod vodstvom Daria Brajkovića i pomoć članica partnerske Udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin.

Slijedi niz radionica namijenjenih najmlađima. 14. prosinca izrađivati će se vilenjačke kape. Blagdanski ukrasi od gipsanih odljeva djeca će moći oslikavati 19. prosinca, a blagdanske ukrase od vune izrađivati 21. prosinca. Radionice će voditi Emina Putinja i Nada Putinja uz pomoć članova udruge. Radionice su namijenjene svim uzrastima uz besplatno sudjelovanje, a uvodno u sve radionice učenici Glazbenog odjela Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin prirediti će mini Božićne koncerte.

15. prosinca DLS će ugostiti srednjoškolce iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin u sklopu 2. Projektnog dana s ciljem upoznavanja i povezivanja s ustanovama i firmama u lokalnoj zajednici, upoznati ih s radom udruge te za njih pripremiti prigodnu radionicu.

Ispred galerije postavljen je photo point na kojem svi posjetitelji mogu snimiti svoje najljepše božićne uspomene, kao i božićno eko drvce.

Sve aktivnosti biti će najavljene na Facebook i Instagram profilima DLS Pazin.

„Božićna čarolija“ dio je projekta „RukoTvornica 2023“ koji je financijski podržao Grad Pazin.

Foto OK Poreč

Porečke odbojkašice zabilježile pobjedu i dva poraza. Donosimo rezultate

novigrad zbor lavada

Novigradska Lavanda gostovala u Kanfanaru: Pjevale sa Sv. Silvestrom nakon paljenja druge adventske svijeće