in

BUJE: Akcija Zelena čistka uspješno odrađena

Foto Grad Buje

Subotnja akcija čišćenja pod motom „Zelena čistka – Let’s do it!” u Bujama odrađena je više nego uspješno. Oko tridesetak volontera, iz redova bujskih vatrogasaca, poduzeća Civitas Bulearuma, Seaculo, Metior gradnje, nekoliko djelatnika Grada Buja i volontera skupilo je nešto više od 10 kubičnih metara raznog otpada na nekoliko ključnih lokacija po Bujštini.

Od samog jutra gradonačelnik Fabrizio Vižintin podijelio je sve volontere u četiri ekipe koje su upućene na više lokacija na kojima je prethodno utvrđeno ilegalno odlaganje otpada. Od Parenzane, šetnica, ugibališta, šumaraka i ono što su uspjeli vidjeti, volonteri su izvukli više od 10 kubika raznog otpada. Tužno je bilo gledati što sve ljudi bacaju u prirodu ne mareći za okoliš, umjesto da to smeće nose na reciklažno odlagalište i time pomognu očišćenju okoliša, a zadovoljstvo da je netko postupio savjesno je neizmjerno.

Također valja naglasiti da ako nekome ugine kućna životinja, da nije rješenje baciti je u šumu. Ako se pak uoči strvina pored ceste treba odmah obavijestiti veterinare da je pokupe jer se na taj način sprječava širenje mogućih bolesti.

-Volonteri i ja zadovoljni smo akcijom, a sljedeću ću planirati s puno više volontera kojima bi pokrili puno veće područje. Pohvale idu svim sudionicima i poduzećima koji su pristupili akciji sa ljudstvom i mehanizacijom. U svakom slučaju apeliram na svakog pojedinca da obrati pažnju i da svaki otpad koji namjerava baciti u prirodu odnese u reciklažno dvorište i time pomogne sebi i drugima. Veliki pothvati su sastavljeni od malih djela, a ono što napravimo sada odražava se u budućnosti naše djece, komentirao je gradonačelnik Vižintin.

Izvor Grad Buje

Ema i Ena pronađene na albanskoj granici

Prvi razgovor obavljen: Poreča i francuski Noisiel planiraju sporazum o suradnji