in

BUJE: Udruzi ZiiD 24.600 kuna za projekt „Game! Set! Match”

Grad Buje kao dugogodišnji član Fonda gradova i općina uz ostale gradove i općine: Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana,  Ližnjan, Medulin, Funtana i Lanišće je je bio poprište službenog potpisivanja ugovora o financiranju malog projekta.

Upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helga Možé potpisala je ugovor s predsjednikom udruge ZiiD, Hrvojem Livadom. Potpisivanju je prisustvovao bujski gradonačelnik Fabrizio Vižintin uz nekoliko predstavnika medija, što je ujedno bila prilika da se šira zajednica upozna s aktivnostima kojima se mogu priključiti te na taj način podržati promjene koje se događaju kroz “Male projekte za bolje sutra” u njihovim zajednicama.

Udruzi Ziid odobreno je 24.600 kuna za provedbu malog projekta u zajednici „Game!Set!Match”. U sklopu projekta planirano je kroz kreiranje dodatnog sadržaja roditeljima omogućiti da na zdrav i kvalitetan način provode slobodno vrijeme na otvorenom s djecom. Projektom se potiče razvoj mentalnog zdravlja i socijalnih vještina djece kao i unaprjeđenje njihove motorike i koordinacije. Projekt bi se provodio kroz nekoliko faza, od grubih radova pripremanja terena, osmišljavanja poligona do uređenja terena i okoliša, radionica izrada klupica i održavanja igraonica i završnog turnira.

Podaci Grada Buja o članstvu u Fondu gradova i općina:

Od 2010. godine na natječaj “Mali projekti za bolje sutra” prijavljeno je 40 projekata sa područja grada Buja od kojih je 8 financirano. U provedbu tih 8 projekata bilo je uključeno 12.393 izravnih i neizravnih korisnika te 308 volontera.

Podaci sa ovogodišnjeg natječaja „Mali projekti za bolje sutra“ s područja Buja:

Sveukupno na ovogodišnji natječaj s područja Buja pristiglo je 5 prijava, od kojih su 3 odbijene iz propisanih uvjeta, 2 su upućene u procjenu Programskom odboru za procjenu kvalitete prijava, a jednoj je organizaciji odobrena potpora.

Općenito podaci Fonda gradova i općina:

Sveukupno na natječaj “Mali projekti za bolje sutra” od 2010. godine pristiglo je 365 prijava od kojih je 155 financiranih u iznosu od 1.888,452,32kn. To su sve mali projekti u lokalnim zajednicama, male aktivnosti, sadržaji koji traže povezivanje i uključivanje različitih dionika. U provedbu projekata bilo je uključeno više od 300.000,00 korisnika te 3207 volontera.

Izvor Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Istarske županije

policija traka mjesto nesreće

Policija razbila zločinačku grupu – Prodavali tuđe nekretnine, samo jednu osobu prevarili za više od 3 milijuna kuna

U Raklju 23. srpnja nastupom Tamare Obrovac počinje Festival na dragom kamenu