in

BUZET: Mladi filmski junaci predvode program za djecu i mlade Buzz@teen i premijere

Od 22. do 25. srpnja u Buzetu program filmova za djecu i mlade Buzz@teen • Motovun Film Festival donosi i izbor najboljih filmova iz svog ovogodišnjeg programa

Motovun Film Festival voli druženje na brdima pa tako, uz motovunsko, i ovog ljeta donosi filmove na susjedno brdo. Buzet će od 22. do 25. srpnja već tradicionalno biti domaćin Buzetskih premijera te festivala filmova za djecu i mlade, koji se u ovom gradu održavaju od 2013. godine.

Mlađi uzrast uživat će u programu Buzz@teen koji će svakog dana donijeti filmske poslastice u dva termina. Već prvog dana na rasporedu je sjajan animirani film Majmunska posla koji govori o suživotu djevojčice i gorile. Mali junaci tema su nekoliko atraktivnih filmova u programu. Tako Klub ružne djece govori o klincima koji stvaraju pokret otpora protiv predsjednika koji nastoji razdvojiti navodno ružnu od lijepe djece.

Uzbudljivi film Mali detektivi i tajna morskih dubina prati dvoje mladih boraca protiv onečišćenja oceana, dok Spaceboy donosi priču o dječaku i djevojčici koji se odvažuju na opasan pothvat gradnje zračnog balona. Hrabri i talentirani dječak Pino, koji se bori protiv svoje bolesti, junak je talijanskog filma Stakleni dječak, a u Trostrukoj prijetnji troje mladih detektiva nastoje riješiti slučaj krađe slavne Monetove slike.

U programu je i niz kratkih igranih i animiranih filmova, među kojima je i slavni Profesor Baltazar te sjajni Recircle filmići za najmlađe. O najboljem filmu programa Buzz@teen odlučit će i u ovom izdanju festivalski žiri djece i mladih.

Osim na projekcijama, mladi gledatelji imat će priliku sudjelovati u zanimljivoj radionici o očuvanju okoliša i važnosti ekološkog ponašanja. Također, u sklopu projekta Kino Istra te u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom održat će se radionica dokumentarnog filma koju vodi poznati redatelj i snimatelj Boris Poljak.

Polaznici će steći znanja o stvaranju dokumentarnog filma, rukovanju kamerom te svemu potrebnom za pripremu i snimanje filma. Zainteresirani se mogu prijaviti na mail tzbuzet@gmail.com.Na svoje će doći i stariji.

U izboru najboljih naslova s ovogodišnjeg MFF-a je i s dva Oscara nagrađen film Otac s maestralnim Anthonyjem Hopkinsom u glavnoj ulozi. Srpski film Živ čovek je komedija o sredovječnom rokeru u potrazi za oslobođenjem, dok su talijanski Grabežljivci crnohumorna priča o fatalnom susretu naizgled nespojivih obitelji – buržujske i proleterske.

Na rasporedu je i nagrađivani izraelski film Evo nas, dirljiva priča o zajedničkom sazrijevanju oca i autističnog sina.

Filmovi će se prikazivati u Kinu Muzej od 18 sati, u Kapetanovom kinu od 21 sat, a u Kinu Pjacalet od 21.15 sati. Popodnevne projekcije u Kinu Muzej su besplatne, dok se ulaznice za večernje projekcije po cijeni od 25 kuna mogu kupiti na blagajni u Turističkoj zajednici grada Buzeta.

Za prisustvovanje projekcijama nisu potrebne COVID potvrde, no bit će smanjen kapacitet gledališta uz propisani razmak.

Nona Lili gošća porečkog Doma za starije i nemoćne u “Sretnim pričama”

korona covid ilustracija

Nedjeljni podaci – Nema novih slučajeva u Istri