in

Članovi Društva invalida Poreč uživali na izletu u Baredinama

Foto Društvo invalida Poreč

I ove godine izlet za druženje i lijep dan u prirodi za članove Društva invalida Poreč organiziran je u Baredinama. Dio subotnjeg jutra i poslijepodneva, 8.6. 2024. organiziran je u okruženju jame Baredine i zanimljivih sadržaja oko nje. Ljubazni domaćini dočekali su osobe s invaliditetom i njihove pratitelje iz Društva te priredili zanimljiv obilazak sadržaja oko jame, a potom i ručak. Uz zanimljivu priču domaćina gosti iz Društva invalida su prvo razgledali izložbu traktora, kombajna i drugih starih sprava te mogli čuti gdje su se sprave koristile za rad u Istri kao i gdje su pronađene.

Foto Društvo invalida Poreč
Foto Društvo invalida Poreč

Potom su obišli vesele šarene štandove na kojima su mogli nabaviti šešire i razne druge ukrase te obići simpatične životinje među kojima najveselije kruži magarčić. Vesela ekipa iz Društva invalida se potom družila uz ručak, puno smijeha, zabave, viceva, uz fotografiranje te međusobne priče i podršku.

Veselje su upotpunili muzičari volonteri, uvijek vjerni pratitelji događanja u Društvu invalida Poreč koji glazbom, pjesmom i velikim srcem, toplinom, duhovitošću i veseljem obogate atmosferu u raznim prilikama pa tako i u ovoj.  Svi koji su mogli i željeli obišli su uz vođenje i samu jamu, a bili su to uglavnom pratitelji i/ ili volonteri Društva invalida Poreč.

Godišnji izlet članova Društva invalida Poreč je jedan od najomiljenijih sadržaja za članove kojeg s nestrpljenjem očekuju. Izlet je prilika da se članovi sretnu na jednom mjestu, da se opušteno druže međusobno, sa svojim pratiteljima, volonterima i voditeljima Društva. Članovi obitelji na izlet nastoje dovesti i one pripadnike Društva koji zbog prirode svog invaliditeta teže i rjeđe izlaze te rjeđe dolaze i u prostore Društva. 

Foto Društvo invalida Poreč
Foto Društvo invalida Poreč

Izlet je u Društvu prepoznat i prihvaćen kao sadržaj koji je postao gotovo mali  “praznik”  druženja, veselja, prijateljstva, zajedništva i međusobne podrške.

Hvala domaćinima i svim zaposlenicima Baredina što su i ove godine članovima Društva invalida Poreč organizirali dan za pamćenje u okruženju jame.

Iako to nije bio prvi izlet članova Društva u Baredine , svi su jednoglasno zaključili da im je u Baredinama odlično, idealno okruženje i prostor za opuštanje. Prostor je  prilagođen mogućnostima kretanja osoba s invaliditetom, ispunjen različitim zanimljivim sadržajima, toplim domaćinima i posvećenom osoblju koje je potpuno na usluzi, a to je, kažu članovi Društva baš ono što im treba.

Foto Društvo invalida Poreč
Foto Društvo invalida Poreč

Društvo invalida Poreč

Foto Festival uličnih čarobnjaka

Festival uličnih čarobnjaka za vikend u Taru i Novigradu

Foto Klub ritmičko sportske gimnastike Poreč na natjecanju u Vrsaru

Porečke gimnastičarke u Vrsaru osvojile niz medalja na istarskom prvenstvu