in

Cornhole – Znate li što je to? Pozvani ste na predstavljanje ove igre u Poreču

Cornhole - Foto udruga Capybara

Ako nekada ne možete boćati, a najčešće je to zbog vremenskih uvjeta, imamo rješenje za vas, a zove se cornhole iliti nešto kao boćanje. Prezentacija je predviđena u utorak 18.06. u 17 sati u prostorijama Udruge Galija u Poreču, na Trgu Joakima Rakovca.

Donosimo informaciju iz udruge Capybara.

Kod nas uobičajeno boćanje nekada je ograničeno vremenskim uvjetima, a nekada i našim fizičkim ograničenjima. Zato nam iz SAD-a dolazi aktivnost koja zaobilazi vremenske uvjete i fizičke poteškoće. Slično boćanju, cornhole se svodi na naizmjenično gađanje zajedničkog cilja s po četiri objekta. U ovom slučaju svaki igrač ima po četiri vrećice tradicionalno punjene kukuruzom kojima se s fiksne pozicije pokušava pogoditi rupu na osam metara udaljenoj polegnutoj dasci. Ova aktivnost idealna je za izvođenje tijekom cijele godine jer se može izvoditi i u zatvorenom prostoru, a zanimljiva je i idealna za sve dobne skupine, mlade i stare, jer je fizički manje zahtjevna od sličnih sportova.

Udruga Capybara sa zadovoljstvom će s vama podijeliti ovu opuštenu sportsku aktivnost, a koliko je jednostavna uvjerit ćete se u utorak 18.06. u 17:00 h u prostorijama Udruge Galija.

U ovaj posebni utorak družit će se članovi udruga Capybara i Galija, te će se podijeliti radost igranja igre. Udruga Galija ima grupu članova koji se bave boćanjem, pa su se tako Capybare odlučile upoznati ih s igrom cornhole kako bi se, zbog sličnosti disciplina, boćanjem mogli baviti i u doba godine kada vremenski uvjeti to ne dopuštaju.

Prezentacija je otvorena i za širu javnost i besplatna je, a nije ni zadnja ovakva jer će se suradnja dviju udruga nastaviti već naredni utorak (25.06.) kada će se prezentirati igra Go. Tko ne bude stigao na ove prezentacije neka ne strahuje jer će se ponoviti nakon ljeta.

policija traka mjesto nesreće

Tragedija u nedjelju u Istri: Motociklist poginuo kod Višnjana. Cesta zatvorena za promet

izložba učilište poreč

U Poreču otvorenje izložbe Sabine Damiani „Sve vode pripadaju Vodi“