in

Đek Šurija novi predsjedik Lions kluba Poreč

Lions klub Poreč održao je godišnju skupštinu i izabrao Đeka Šuriju za novog predsjednika koji je na toj funkciji zamijenio Anamariju Muzica Saitz.

Kko prenosi tajnik Zlatko Janković-Miloš, sumirali su rezultate rada iz prošle godie i izabrali novo vodstvo za idućih godinu dana.

-Lions klub Poreč je humanitarna organizacija koja je dio velike Lions obitelji koja ima 46.000 klubova, 1.440.000 članova u svijetu i izuzetno smo ponosni što smo i u ovim uvjetima kada nas je koronavirus spriječio u realizaciji nekoliko akcija uspjeli dati svoj humanitarni doprinos potrebitima u iznosu od 140.000 kuna tijekom ove godine. Svakako posebno ističemo prikupljenih 74.000 kuna za članicu Leo kluba Antoniju Tamburin, te donacije za udruge slijepih, invalida, dijabetičara, inkluziju, Udrugu za borbu protiv multiple skleroze i drugim potrebitima. Isto tako cijelu godinu iz projekta Lions maslinik u Bajkinima stipendiramo jednu studenticu slabijeg imovnog i zdravstvenog stanja na Studiju za mediteranske kulture u Poreču. Brinemo o Azilu za pse u Pazinu, a posredovanjem našeg kluba i naše predsjednice Anamarije Muzica Saitz Lionsi iz Italije su donirali 30 računala za potrebe Srednje škole u Bujama, Udruženja umirovljenika Galija u Poreču i Zvjezdarnice u Višnjanu, nanizao je Janković-Miloš.

Na prvom Lions maskenbalu u Poreču prikupili su i prvih 10.000 kuna za kupnju CTG uređaja za ginekološku ambulantu u Domu zdravlja Poreč i tu akciju nastavljaju i dalje do ispunjenja cilja. Naime, CTG uređaj košta 54.000 kuna.

Na tragu ovih uspjeha donijeli su i plan rada za naredno razdoblje koje će realizirati novo rukovodstvo na čelu s Đekom Šurijom kao novim predsjednikom kluba.

-Uz slogan Lionsa Mi služimo – We serve Lions klub plovi dalje sa palube Svetog Maura i na valu dobrog raspoloženja Lionsa nakon skupštine. Sretni smo što smo se okupili na druženju nakon dužeg vremena zajedno s našim Lions klubom Novigrad čiji smo osnivači. Uskoro uz naše kumstvo osnovat će se LC Parone – specijalizirani klub žena poduzetnica koji će djelovati na području Istre i šire, najavio je Janković-Miloš.

POREČ: U srijedu zaštita ukrasnog bilja na javnim površinama – Iz Usluge pozivaju na oprez!

Istra još jednom korak ispred drugih – Županija objavila video “Zajedno možemo sve”