in

Đir po poduzetnom Poreču – Finidini učenici pripremali kolače u pekari Concettino

Foto Grad Poreč

U sklopu manifestacije “Mjesec poduzetništva” u Poreču, četiri učenika drugog razreda Osnovne škole Finida provela su “Đir po Poduzetnom Poreču” u pratnji svoje učiteljice i predstavnika Grada.

Foto Grad Poreč
Foto Grad Poreč

Učenike su srdačno dočekale vlasnice, Klaudija Pilato i Paola Damijan, koje su im podijelile priču o tome kako je u njihovoj obiteljskoj kući nastala ideja za pečenje kruha. Tijekom godina, proizvodnja se proširila ne samo u Poreču već i u drugim gradovima u Istri te u Rijeci.

Pekara i slastičarna “Concettino” specijalizira se za različite vrste kruha, slastica i peciva, pripremljenih prema tradicionalnim recepturama s puno ljubavi. Učenici su primijetili da su već posjećivali ovu pekaru sa svojim roditeljima, kupujući različite proizvode i posebno rođendanske torte koje ostaju u njihovom sjećanju.

Tijekom posjeta, vlasnice Concettina istaknule su kako posvećuju veliku pažnju zdravoj prehrani te nastoje ponuditi svježe, ukusne i zdrave proizvode. Poseban naglasak stavlja se na biološke vrste kruha, peciva i kolača, koji su važni za pravilnu prehranu. Također, uveli su nove proizvode sa integralnim brašnom i prirodnim zaslađivačima za one koji prate trendove zdrave prehrane. Njihovi kolači su lagani, dijetalni i prilagođeni svim dobnim skupinama.

Foto Grad Poreč

Učenici su imali priliku sudjelovati u procesu proizvodnje tako što su sami izrađivali kolače linzere, punili ih marmeladom i spajali gornji i donji dio. Također su sudjelovali u izradi ukusnih breskvica, oblikujući tijesto u kuglice i slažući ih na papir za pečenje. Na kraju su svi uživali u ukusnim kolačima i sokovima, zaključujući tako svoju posjetu “Điru po poduzetnom Poreču.”

Ova aktivnost je dio šireg programa manifestacije “Mjesec poduzetništva” koju organizira Grad već šesti put kako bi promovirao poduzetništvo. Tijekom listopada, ova manifestacija nudi razne aktivnosti na različitim lokacijama u gradu, namijenjene stanovnicima Poreča svih dobnih skupina i različitih interesa. Osim Grada, u organizaciji sudjeluju gradske ustanove, lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, objavio je Grad Poreč u priopćenju.

Foto Kreativni centar Sonda

VIŽINADA: Edukativne radionice protiv verbalnog nasilja za mlade u Sondi

Foto Istarska županija

Položeni vijenci u čast 94. obljetnice pogiblje istarskog antifašista Vladimira Gortana