in

DOČEKALA OBNOVU: FUNTANJANI ispred stare škole fotkali se za uspomenu

Fotka za uspomenu - Foto Tomislav Kovačić

Danas su se veliki i mali Funtanjani okupili ispred stare škole kako bi se svi zajedno fotografirali za uspomenu. Ta je stara škola važna generacijama Funtanjana.

Povijesne fotografije iz albuma starih Funtanjana

-Stara i trošna izvana, ali unutar zidova prepuna sjećanja. Dok smo čekali fotografa, svatko tko je u nju kročio kroz godine prisjetio se svojih sretnih dana provedenih u njezinim prostorima i hodnicima. Dok je još bila mlada, hodnicima i prostorijama se širilo znanje i dječji smijeh. Zidovi su poslušali mnoge tajne općinskih vlasti, političkih taktika i tajni, ali su i uživali uz taktove baluna, maškara… Svi su se prisjetili susreta i doživljaja koje nam je ta sada “stara dama” omogućila.

funtana stara škola fotografija za uspomenu 10-10-2021
Foto Tomislav Kovačić

Izmiješanih emocija otpratili smo je, jer već sutra joj krojimo novo ruho. Svakim pogledom na fotografiju sjetit ćemo se naše stare škole. A kad ona dobije novo ruho, svi zajedno ćemo opet stvarati nove i sretne doživljaje za neke buduće generacije. Hvala staroj dami na doživljajima urezanim u sjećanje. Hvala svima koji su omogućili da naša stara dama dobije novo ruho. Hvala Funtani koja je stala pred aparat i pomogla da sva sjećanja sažmemo u jednu fotografiju, objavila je Udruga za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” iz Funtane.

.Fotografije je snimio TOMISLAV KOVAČIĆ.

funtana stara škola iz visine ptičja perspektiva fotka za uspomenu
Foto Tomislav Kovačić

nina gašparini i nika štetić žkk istra kuglanje

Porečki ŽŽK Istra ima prvakinju Hrvatske u sprintu do 14 godina!

degustazione tar punjene rajčice

TAR: Pogledajte koje marende ovog tjedna nudi DeguStazione