in

DONACIJA PULSKOJ BOLNICI: Akcijom udruge “Naš san njihov osmijeh” kupljena vrijedna medicinska oprema

Foto Naš san njihovo osmijeh/Facebook

Volonterke udruge “Naš san njihov osmijeh” predale su vrijednu donaciju medicinske opreme Općoj bolnici Pula.

Podsjetimo, cijeli ožujak ova pulska humanitarna udruga kroz aukciju je prikupljala donacije kako bi kupili stolicu za hemodijalizu i kemoterapiju, što je i realizirano.

OVom je akcijom prikupljeno točno 49.310,77 kuna, od čekga je kupljena stolica za hemodijalizu i kemoterapiju za iznos od 29.984,38 kuna, tzv. infusomat space infuzijska pumpa u iznosu od 13.956,25 kuna, te dosi-fuser elastomerički prijenosni set s balonom koji je stajao 4.851 kunu.

-Još jednom veliko hvala svim donatorima koji su sudjelovali u našoj akciji a djelatnicima bolnice i njihovim pacijentima želimo svo zdravlje ovog svijeta, poručili su članovi udruge.

Podsjetimo, udruga “Naš san njihov osmijeh” osnovana je prije deset godina s ciljem promicanja humanosti, dobrote i ljubavi prema čovjeku te potrebe humanitarnog djelovanja i volontiranja.
Udruga pomaže isključivo socijalno ugroženim obiteljima te pojedincima na području Istarske županije i to na način da im se fizički u njihove domove dopremaju donacije u obliku namirnica, higijenskih sredstava, odjeće i obuće, školskog pribora, namještaja i ostaloga.

Njihovi su volonteri redom obični obiteljski ljudi od 5 pa do 60-ak godina koji se priključuju u njihovom radu te pomaganju ljudima.
Udruga je u 2012. godini dobila i nagradu za poseban doprinos od Grada Pule, nagradu „ISTRIANA“ u kategoriji „Humanost na djelu“ od slušatelja Radio Pule te godišnju nagradu za humanitarni rad Republike Hrvatske.

Osim pomaganja donacijama, udruga organizira i radionice s djecom štićenika gdje se radi na socijalizaciji djece.

Radovi na Peškeri: Uskoro nova vodovodna mreža

Europska komisija odobrila još 120 milijuna kuna za hrvatske poljoprivrednike