in

EKO AKCIJA U POREČU: Iz podmorja duž rive izvučeno 6 kubika otpada

U nedjelju 20. rujna Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov Poreč, Lučka uprava Poreč i Lions klub Poreč  organizirali su akciju čišćenja podmorja porečke luke – rive od hotela Palazzo do lukobrana – gata s kojeg polazi brod za otok Sv. Nikola.

Akcija se organizirala u povodu mjeseca ekologije kojeg je proglasila Lions clubs international organizacija kao i Distrikt 126 Hrvatska koji je istovremeno organizirao i čišćenje podmorja na otoku Hvaru. Lionsima su se u ovoj akciji pridružili Lionsi iz klubova Sušak, Opatija i Quarneroli Lovran i time pokazali solidarnost i zajedništvo Lionsa na ovom području.

Ronilački klub Poreč ovu aktivnost provodi već dugi niz godina, a po prvi puta su mu u tom poslu pomoglii Lionsi i hoteli i lokali s rive.

Akcija je započela u 11 sati. Ronioci su ronili i prikupljali otpad u podmorju i iznijeli ga na rivu, a Lionsi i njihovi mladi članovi – Leići su im pomagali skupiti otpad i ubaciti u kontejnere koje je komunalno poduzeće Usluga postavilo na rivi i time dala svoj doprinos akciji.

Akcija su pomogli: Lučka uprave Poreč, Usluga Poreč i Grad Poreč.

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić je svojim dolaskom dao podršku ovoj akciji koja ima svoju dugu tradiciju.

Na kraju akcije konstatirano je da je  očišćeno je oko dva kilometra podmorja uz porečku rivu što rezultiralo s napunjena dva kontejnera sa 6 m3 otpada manje na području porečke rive.

Nakon akcije u prostorima Društva za podvodne djelatnosti i sportski ribolov organizirano je zajedničko druženje svih ronilaca, Lionsa i sudionika ove ekološke akcije.

-Sretni smo što možemo doprinijeti čišćenju podmorja za dobrobit i očuvanje prirode našeg Jadrana i obale Istre i osvješćivanju te potrebe kod svih građana i posjetitelja našeg predivnog mora.

Udružimo snage za čisto podmorje i obalu, piše u priopćenju koje su zajedno potpisali Društvo za podvodne djelatnosti i sportski ribolov, Lučka uprava Poreč i Lions klub Poreč.

POREČ: Na teren proteklog vikenda istrčalo skoro 250 igrača NK Jadran

KANFANAR: Sindikat traži hitan sastanak s premijerom zbog radnih mjesta u BAT-u