in

Fešta sv. Bernarda u Funtani uz Dražena Zečića, klape, Queen Tribute Band, predstave, biciklijadu…

Dražen Zečić dolazi u Funtanu

Fešta sv. Bernarda, Funtana 15.8. – 21.8.2023. Kad se u Funtani fešta onda je to stvarno za pamćenje. Pgoledajte prebogat program ovogodišnje pučke fešte sv. Bernarda u kojoj će se naći za svakog ponešto!

15.8.2023. u 21 h KLAPSKA VEČER

Klapska večer u Funtani vodi vas u svijet najljepših nota

Za cijelu hrvatsku obalu i njezino zaleđe, od sjevera do juga, specifična je klapska glazba čija melodičnost uz glasovne kvalitete izvođača oduševljava mnoge, stoga je Turistička zajednica općine Funtana za vas organizirala Klapsku večer, 15. kolovoza u 21 sat na Trgu sv. Bernarda u Funtani. Nastupit će ukupno četiri klape – Klapa Motovun, Klapa Pinguentum, Klapa Flumen te Klapa Kastav. Svaka od njih predstavit će se sa setom pjesama, tako da vas očekuje večer puna skladnih tonova i ljepote pjevačkih vještina, idealna za ljetne trenutke opuštanja. Ulaz na Klapsku večer besplatan je za sve posjetitelje.

16.8.2023. DJEČJA PREDSTAVA „CAREVO NOVO RUHO“, Teatar Naranča

Djeco samo za vas – bajka “Carevo novo ruho” u odličnoj izvedbi Teatra Naranča

Planirajući organizaciju ljetnih događanja Turistička zajednica Općine Funtana odlučila je srijedu 16. kolovoza posvetiti najmlađima, pa vas pozivamo da dovedete djecu kako bi uživali u predstavi “Carevo novo ruho” u izvedbi Teatra Naranča. Početak predstave je u 20.30 sati, a znamo da je “Carevo novo ruho” jedna od najpoznatijih bajki H.C. Andersena uz koju su brojne generacije diljem svijeta učile o temeljnim ljudskim vrijednostima te o važnosti dobrote i iskrenosti. Teatar Naranča umjetnička je organizacija iz Pule koja djeluje od 2011. godine, a godišnje odigraju i više od 250 predstava diljem Hrvatske, ponajviše u Istri. Redovito oduševljavaju svojim nastupima pružajući izvrstan umjetnički i kazališni sadržaj, pa se zato iznimno veselimo što ćemo kroz njihov nastup djeci pružiti večer odličnu zabavno-edukativnu večer.

17.8.2023. „PREDSTAVA ZA KULTURU PRONTI“, Teatar Naranča

Nasmijte se do suza uz komičnu predstavu “Za kulturu pronti”

Dan nakon predstave koju su izveli za djecu, izvrsni Teatar Naranča će 17. kolovoza nasmijati do suza i odrasle sa svojom predstavom “Za kulturu pronti”. Događanje organizira Turistička zajednica Općine Funtana, pa dođite u Funtanu na Trg sv. Bernarda jer predstava, koja je namijenjena starijima od 15 godina, počinje u 20.30 sati. Radnja predstave odvija se u Cunculićima, gdje novoizabrani načelnik sa svojim suradnicima želi pitoreskno istarsko selo upisati na kulturnu kartu Europe. Najbolji i najbrži način za to je kandidatura za Europsku prijestolnicu kulture 2025. Barba Tone iz oštarije “Nemojte ča zamiriti”, baba Fuma i ostalo domicilno stanovništvo suočit će se tako s navalom umjetnosti svih vrsta i oblika u selu gdje je kultura do tad bila balun, mih i roženica i nedjeljni sajam s prascima i alatima. Vidimo se u Funtani 17. kolovoza na večeri smijeha i zabave!

18.8.-19.8.2023. FEŠTA NA ROTONDI

U petak 18. kolovoza kod Rotonde otkrijte sve kvalitete domaćih proizvoda koji nastaju zahvaljujući vrijednim rukama ljudi naše regije, jer vas od 18 sati očekuje Sajam autohtonih istarskih proizvoda. Upoznajte Istru kroz njezine okuse i mirise, a onda se prepustite zabavi i plesu od 20 sati kad će najprije nastupiti Top of the pops, a nakon toga slijedi izvrstan koncert popularnog Dražena Zečića. Nakon što se naspavate dođite u subotu 19. kolovoza u 9 sati ujutro na boćalište na Perilima gdje će se održati Boćarski turnir sv. Bernardo, a potom slijedi vrijeme od 11 do 14 sati koje će biti posvećeno najmlađima. Kod Rotonde smo za njih pripremili dječji program, s kreativnom dječjom radionicom i face paintingom, a posebno oduševljenje izazvat će mađioničar Magic Albin svojim nastupom. Od 18 sati ponovno ćete se moći opskrbiti domaćim delicijama na Smotri autohtonih istarskih proizvoda, a dan će, kao i prethodni, završiti odličnom glazbom i zabavom uz Queen Tribute Band i Laguna Band.

U nedjelju 20. kolovoza u 11.30 povodom blagdana svetog Bernarda održat će se svečana sveta misa u Crkvi sv. Bernarda. U popodnevnim satima sve dobiva sportski predznak jer kod nogometnog igrališta starta Rekreativna biciklijada sv. Bernardo. U 17 sati održat će se dječji poligon, a utrka starta u 18 sati.

Nedjelja 20.8.2023.

5. Rekreativna biciklijada sv. Bernardo / 5th St. Bernard Bike tour Funtana

Nogometno igralište, Football field

17.00 h Dječji poligon

18.00 h Start utrke

16.8.-19.8.2023.

IZLOŽBA SLIKA LIKOVNIH AMATERA FUNTANE / PICTURE EXPOSITION OF ART-AMATEURS

18.00-22.00 h Crkvica Blažene Djevice Marije od Milosrđa, Perila

21.8.2023. Koncert na Trgu sv. Bernarda, 21 h

Sandra Bagarić, Martina Tomčić i Darko Domitrović

Funtana postaje savršena pozornica za izvedbu opernih arija

Da operne arije mogu biti najbolji izbor za toplu, ljetnu večer, uvjerit ćete se ako dođete u Funtanu na koncert “Bel Cante” u utorak 25. srpnja u 21 sat, koji organizira Turistička zajednica općine Funtana. Operne dive Sandra Bagarić (sopran) i Martina Tomčić (mezzosopran) na Trgu sv. Bernarda izvest će popularne arije iz opera, opereta i mjuzikala, uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića, što će svim posjetiteljima pružiti doista izniman doživljaj. Sandra Bagarić može se pohvaliti s nekoliko objavljenih CD-a i nastupima diljem svijeta, dok je Martina Tomčić, rođena Istrijanka koja se obrazovala u Grazu, jedna od najpoznatijih hrvatskih opernih pjevačica te glazbena pedagoginja. Njihove će izvedbe pratiti vrsni pijanist i skladatelj Darko Domitrović, školovan na moskovskom konzervatoriju i čije su izvedbe cijenjene diljem svijeta….

Foto FB Sveti Lovreč

SV. LOVREČ: U subotu biciklijada “Ispod suza sv. Lovre”

foto TZ Tar Vabriga alfa time band

FUNTANA: U petak Ribarska fešta uz Alfa Time Band i Top of the Pops