in

FOTO: Policajci naoružani dugim cijevima čuvali cjepivo. MUP objavio priopćenje

Foto MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je priopćenje povodom početka cijepljenja u Hrvatskoj. U brojnim gradovima prijevoz cjepiva osiguravali su pripadnici policije naoružani dugim cijevima.

“Cjepivo je preuzeto u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, Rockefellerova 12 u Zagrebu, kada je krenulo prvo vozilo koje je krenulo prema Dubrovniku. U 9 sati utovareno je zadnje vozilo koje je krenulo prema svome odredištu. Cjepivo je prevezeno u 20 gradova u 20 županija.

Prijevoz cjepiva je kroz sve etape pratila policija uz angažman interventnih jedinica policije policijskih uprava, kako bi tijek dostave do mjesta isporuke prošao u najboljem redu. Policijske su uprave bile u stalnom međusobnom kontaktu kako bi se izvršio pravovremeni prihvat vozila s cjepivom bez zadržavanja i stajanja.

Cjepivo se distribuiralo županijskim zavodima koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s oboljelima od covida-19 i djelatnika hitne medicine. Zasada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze što je sukladno planu cijepljenja”, napisali su iz MUP-a.

Pogledajte kako je to izgledalo na fotografijama MUP-a.

Cijepljeni i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije

Oglasio se Stožer: Molimo građane da propusnice traže preko sustava e-Propusnice