in

FUNTANA: Danas, 14.12., stiže Orašar, animacijski program za najmlađe

Foto Udruga Na izvorima prijateljstva Funtana - Arhiv

Danas, 14.12. u 17 sati u dvorani Župnog dvora u Funtani odvijat će se animacijsko-kreativni program Orašar – kao jedan od najljepših i najpoznatijih baleta u svijetu. Bajkovit, maštovit, inspirativan…
Radnja Orašara odvija se na sam Božić, a nema Božića bez božićnog drvca. Uz pomoć malih prijatelja, okitit će se božićno drvce, potom će, kao u Orašaru, pahulje zaplesati svoj ples.

-Da, past će nam snijeg. I tada Advent može započeti. Kakav bi Svijet slatkiša bio bez pravih, slatkih i neodoljivih slatkiša. Napravit ćemo ih sami. U raznim radionicama s kojih će djeca odlaziti ližući prstiće. Poigrat ćemo se s čokoladom, kušati čokoladu iz čokoladne fontane. Clara i njen princ, u Clarinom su snu putovali svijetom. Posjetili su Španjolsku, Arabiju, Kinu, Rusiju. U kreativnim kutićima izrađivat ćemo za dečke vojničke kape poput one kakvu je nosio Orašar, a djevojčice mogu donijeti svoje omiljene lutkice za koje ćemo izrađivati prave baletne suknjice ili mogu ukrašavati, pozivaju članice Udruge za djecu i mlade “Na izvorima prijateljstva” koje su i ove godine pripremile bogat blagdanski program za najmlađe.

Foto Dolores Salamon - Centar Buja u prosincu 2022.

Buje građanima poklanja besplatno parkiranje za blagdane

Centar za mlade „Alarm” Pazin organizira završnu produkciju u projektu „ZaMe – za aktivne mlade”