in

GDJE JE EDO? Otvorena izložba dječjih radova u porečkoj Galiji

Foto Klub Galija - dječja izložba u čast Edu Murtiću

Jučer, 22. prosinca, otvorena je u Klubu umirovljenika  Galija izložba radova pod nazivom „Gdje je Edo?“, a povodom 100. godine rođenja Ede Murtića.  Radovi su nastali tijekom listopada i studenog u prostorijama Galije kada su djeca nakon kratkog scenskog programa  u Galiji crtala i slikala pred galijama koje je 1967. godine u ovom prostoru ostvario baš Edo Murtić. Sudjelovala su djeca Dječjeg vrtića Radost 1 i 2, niži razredi Osnovne škole Poreč i Talijanske osnovne škole “Bernardo Parentin”. Zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće izvesti zamišljeni projekt da umirovljenici – članovi Galije i djeca zajedno slikaju pa su umirovljenici svojih petnaestak radova odradili individualno i donijeli na izložbu.

gluba galija gdje je edo izložba
Foto Klub Galija – dječja izložba u čast Edu Murtiću

Na otvaranju izložbe bili su prisutni gradonačelnik Loris Pršurić, učiteljice i odgojiteljice koje su s djecom provele projekt te članovi upravnih tijela Galije. Prisutne je pozdravio predsjednik Kluba umirovljenika Galija Franc Dobrilović, a zatim su o projektu ponešto rekle izvođačice projekta Milena Peša – tajnica Kluba i idejna začetnica projekta Helvecia Sekulić, scenska izvođačica koja je osmislila projekt te Ester Diklić predsjednica Likovne udruge Poreč, te suradnica i izvođačica u projektu.

Foto Klub Galija - dječja izložba u čast Edu Murtiću
Foto Klub Galija – dječja izložba u čast Edu Murtiću

Gradonačelnik se u svom obraćanju zahvalio Klubu umirovljenika na djelovanju i organizaciji takvih evenata koje spajaju generacije te izrazio nadu da će toga biti još.

Učiteljicama i odgojiteljicama su predani slatki paketići za djecu koja su slikala s napomenom da sa svojim roditeljima do 15. siječnja 2022. obavezno posjete izložbu koja je otvorena od 9 do 12 sati radnim danom, priopćeno je iz Galije.

Foto Klub Galija - dječja izložba u čast Edu Murtiću
Foto Klub Galija – dječja izložba u čast Edu Murtiću

Foto Odvodnja Poreč milan laković ministar ćorić

ODVODNJA POREČ dobila milijun kuna iz Nacionalnog plana otpornosti i oporavka za kanalizaciju

Prazan prostor uskoro će biti pun knjiga - Foto Općina Vrsar buduća čitaonica

VRSARANI će dobiti novu čitaonicu – Za uređenje interijera općina dobila bespovratna sredstva