in

Građanima 22 milijuna kuna za kupnju vozila: U srpnju nova ‘lutrija’ za poticaje

Službene prijave za tvrtke započinju 7. srpnja u 9 sati, a za građane 13. srpnja u 9 sati.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u idućim tjednima planira objaviti tri javna poziva za poticanje e-mobilnosti, ukupno vrijedna 54 milijuna kuna, piše Poslovni.hr.

Javni poziv za sufinanciranje električnih vozila za pravne osobe vrijedan 22 milijuna kuna i za sufinanciranje punionica za električne automobile vrijedan 10 milijuna kuna objavit će 30. lipnja, a za fizičke osobe 2. srpnja. I njima “slijede” 22 milijuna kuna. Službene prijave za tvrtke započinju 7. srpnja u 9 sati, a za građane 13. srpnja u 9 sati

Građanima će se sufinancirati do 40 posto vrijednosti vozila. Kupci skutera, motocikla i četverocikla dobit će maksimalno 20.000 kuna poticaja, za plug-in hibride predviđen je iznos do 40.000 kuna, a za električne automobile i automobile na vodik do 70.000 kuna. Bicikli se građanima ove godine neće sufinancirati jer su prošle godine mnogi električni bicikli kupljeni uz poticaje odmah preprodavani. Fond uvjetuje da kupljena vozila moraju ostati dvije godine u vlasništvu, a za bicikle je to teško kontrolirati jer ih se ne mora registrirati, piše Poslovni.hr.

marčana petrova

MARČANA: Otkazana Petrova

Država daje do 2.000 kuna mjesečno za radnike koji budu radili kraće