in

Harmonikaši iz Poreča, Vinkovaca, Virovitice i Vukovara u petak na Trgu slobode

Foto Adaoaalves za Pixabay - Ilustracija

Ove godine Poreč je domaćin četvrtog po redu projekta Vi-Vu ( Vinkovci – Virovitica – Vukovar ) koji će se održati u Poreču od 23. do 28. svibnja 2022. godine uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te domaćina Umjetničke škole Poreč, Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča.

Projekt  VIVU ogleda se u suradnji učenika iz različitih glazbenih škola iz triju gradova Virovitica, Vukovar i Vinkovci s učenicima domaćina Umjetničke škole Poreč, kroz organizirane radionice harmonikaškog orkestra koje će  zajedničkim učenjem i sviranjem potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. U projektu će sudjelovati  stotinjak učenika  i njihovih profesora.

Cilj projekta VIVU je prezentacija objedinjenih orkestara, glazbenih škola te popularizacija harmonike kao klasičnog instrumenta te predstavljanje na koncertu/ svečanoj prezentaciji. Koncert će otvoriti harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč u kojem će svirati i učitelji Škole kao domaćini danas, u petak 27. svibnja u 19 sati na Trgu slobode u Poreču.

Na programu će biti popularne skladbe i veliki hitovi grupe ABBA, Queen, Boney M i Michaela Jacksona, objavila je Umjetnička škola Poreč.

Aleksandar Kovačević s medaljom u Rovinju

Učenici porečke Finide na krosu – Aleksandar Kovačević osvojio medalju

Foto MK Špada Poreč

Mačevaoci porečke Špade opet prvaci Hrvatske