in

Humanitarna tura: Od Savudrije, Vrsara i Pule do Prevlake za djecu i mlade s teškoćama u razvoju

Dečki iz Knina u Vrsaru

-Tomislav, Stipe i Ivan iz Knina voze humanitarnu biciklističku turu za djecu i mlade s teškoćama u razvoju, dužine 900 kilometara od Savudrije do Prevlake. Prvu dionicu započeli su u Savudriji i uspješno su je završili u Vrsaru. Zahvaljujemo Suzani i Klaudiju Žiković te restoranu Dvi palme koji su im omogućili besplatan smještaj i večeru te se još jednom zahvaljujemo brojnim iznajmljivačima koji su također ponudili smještaj za sudionike ture, saznajemo u Turističkoj zajednici općine Vrsar koja je zdušno podržala ovu akciju.

Adriatic tour za „Svetog Bartolomeja” krenuo je iz Knina. Humanitarna tura vozi se od Savudrije do Prevlake od 13. svibnja do 1. lipnja, a voze je tri mladića. U Istri će biti do 16. svibnja. Najprije su odradili turu od Savudrije do Vrsara. Nakon toga su vozili dionicu od Vrsara do Pule, gdje su stigli sinoć.

Njihov je plan u 20 dana prevaliti gotovo 1.000 kilometara. Mladići Tomislav Jurić-Ćivro, Stipe Džalo i Ivan Milošević rade to za Udrugu osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin i njene najmlađe korisnike a cilj je prikupiti sredstva za uređenje zabavno edukacijsko rehabilitacijskog parka (ZERP) oko poludnevnog boravka za djecu mlade i odrasle. Od ugradnje zabavnih sadržaja, rekreativnih, uređenja bazena, sadnje stabala do uređenja vrta.

Kako možemo pomoći – Pratiti mlade ambasadore na njihovu putu, biti im podrška a ako ste u mogućnosti možete uplatiti sredstava na račun udruge:

Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin

IBAN: 56 2407 0001 5003 2724 2 – OTP banka

Svrha uplate – Adriatic tour za Svetog Bartolomeja

Poziv na broj – datum uplate

Sve o Humanitarnoj turi za djecu i mlade „Svetog Bartolomeja“ možete pročitati na:

Ambasadori – bikeri:

  • Tomislav Jurić-Ćivro – 095 7604 310
  • Stipe Džalo – 099 4575 189
  • Ivan Milošević – 095 8617 091

Pitanja možete postaviti na:

Porečki Jadran slavio u Novigradu

U 7 sati u nedjelju otvaraju se birališta. Ovo je sve što trebate znati