in

Istarski pršutari na studijskom posjetu Slavoniji – Obišli i Kuću baranjskog kulena

U sklopu projekta iz podmjere 3.2. Ministarstva poljoprivrede „Potpora za aktivnost informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu“ istarski proizvođači suhomesnatih proizvoda borave na dvodnevnom studijskom putovanju u Slavoniji. Jučer je u Oprisavcima održan radni sastanak sa Savezom uzgajivača svinja iz Brodsko-posavske županije. Sastanku je prisustvovala ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić te pročelnici za poljoprivredu triju slavonskih županija: Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske.

istarski pršutari mario bratulić

– Razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji i novim mogućnostima. Susreli smo se s proizvođačima koji isporučuju sirovinu za proizvodnju istarskih pršuta s oznakom izvornosti i ostalih suhomesnatih proizvoda. Sastanku su prisustvovali i proizvođači iz Sv. Petra u Šumi na čelu s predsjednikom Udruge proizvođača istarskog pršuta Paolom Jelenićem iz pršutarne Jelenić, kazao je supetarski načelnik Mario Bratulić, jučer u dvojakoj ulozi – organizatora supetarskih manifestacija i posebnog savjetnika ministrice poljoprivrede.

Delegacija je obišla Kuću baranjskog kulena u Branjinom Vrhu kraj Belog Manastira. Ovdje se upoznala s proizvođačima i osmišljenim konceptom Kuće. Studijsko putovanje nastavlja se današnjim posjetom proizvođača Vukovarsko-srijemske županije i gradu heroju Vukovaru. Neki od slavonskih proizvođača već su najavili dolazak na supetarski sajam „S klobasicom u Europu“ te su preuzeti uzorci za ocjenjivanje hrvatskih kobasica i salama 12. ožujka u Sv. Petru u Šumi.

Izvor Općina Sv. Petar u Šumi

kulen

Ilustracija - Foto Maksim Goncharenok za Pexels

U subotu u Istri malo novozaraženih i značajan pad broja hospitaliziranih

trgovina supermarket hrana

S tržišta se povlači proizvod. Predstavlja potencijalnu opasnost, naročito kod djece