in

ISTRA: U nedjelju prvo predstavljanje slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo“

Foto Facebook

Baby Lasagna, naš predstavnik na Eurosongu koji je drugim mjestom osvojio najbolji rezultat u povijesti za Hrvatsku na tom natjecanju, dobio je i svoju slikovnicu. Nazvana je „Baby Lasagna i mačak Stipe – Veliko prijateljstvo“, a autor je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri. Njeno prvo predstavljanje zakazano je za nedjelju 26. svibnja u 11 sati na Trgu 1. svibnja u Umagu. Evo što pišu u najavi događaja.

Foto Facebook
Foto Facebook

“Baby Lasagna i njegov mačak Stipe dobili su svoju ilustriranu priču! Slikovnica Veliko prijateljstvo donosi priču kako je mačak Stipe s Baby Lasagnom stvorio hit Rim Tim Tagi Dim koji je osvojio Doru, a onda ih odveo na Eurosong. Stipe je jednooki mačak od rođenja i veseliji život pronašao je u kući gdje mačke jedu lazanje. Svog najboljeg ljudskog prijatelja premjaukao je u Baby Lasagna jer su njegove porcije manje od uobičajenih. Jednoga dana sukob Stipe s čipkom na kauču proizvede zvukove koji će postati hit pjesma Rim Tim Tagi Dim.

Nakon što Lasagna podijeli novu pjesmu i ples svojih mačaka, postaje senzacija: pobjeđuje na Dori, a onda slijedi najveća pozornica dosad – Eurosong. Na nju se penje sa svojim mačkama: Brankom, Gertrudom i Stipom. Ovo je basna temeljena na stvarnim pričama, a govori o podršci, ljubavi i važnosti zajedništva.

Od prve pojave na Dori, Baby Lasagna je scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju pjesmom Rim Tim Tagi Dim u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice Baby Lasagne.

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj – Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista – Baby Lasagne. Uz hrvatsko izdanje objavljena je i slikovnica na engleskom jeziku.”

finida karate

More medalja za porečku Finidu na Rijeka kupu

movigrad ljetni kamp

NOVIGRAD: Otvorene prijave za Ljetni kamp Movingrad