in

ISTRIA INSPIRIT OTVORIO SEZONU – Jules Verne se vratio u Pazinski kaštel

Istra Inspirit se pridružio inicijativi Otvaranja turističke godine 2020. u subotu, 13. lipnja, simboličnim povratkom Jules Vernea u Pazinski kaštel. Upravni odjel za turizam Istarske županije ovim je projektom pokrenuo inicijativu za ponovnim pokretanjem turizma u Istri, a kroz glumu, emocije, kazalište i doživljaje u sinergiji s interpretacijom kulturne baštine izvedba Istra Inspirita u Pazinskom kaštelu odlično se uklopila u cjelokupnu turističku ponudu Poluotoka.

Izvedbu Istra Inspirita osmislio je i režirao Frane Novljan, dok je uloga kuharice Margarete pripala Sedini Cerovac. Izvođači Istra Inspirita otkrili su zašto i kako se Jules Verne vratio u Pazinski kaštel nakon dugog putovanja, te što su sve smislili kuharica Margareta i njezin pomoćnik Albert kako bi zadobili njegovu pažnju.

Žele ga zadiviti najboljim istarskim ručkom i delicijama, ali i glazbom, jer oboje žele otputovati s njim u Francusku.

Lik Jules Vernea se ne pojavljuje u izvedbi, ali se kroz dijalog između kuharice i pomoćnika može saznati sve o istarskoj gastronomiji i vinima te povijesti Pazinskog kaštela. Na već uobičajen način, u maniri storytellinga, publici se prezentiraju povijest, priče i legende poluotoka, a u ovom slučaju Pazina – Grada knjige.

Ovim putem iz Istarske razvojne turističke agencije zahvaljuju Turističkoj zajednici središnje Istre na suradnji i stvaranju dodatne vrijednosti kroz ponudu kulturno doživljajnih proizvoda te poticanju oživljavanja kulture baštine i priča vezanih za Pazin, priopćeno je iz IRTA-e.

Više informacija o projektu Istra Inspirit:

https://www.istrainspirit.hr/

POREČ: Narodni trg dobio novi asfalt i signalizaciju za bolju sigurnost u prometu

TEŠKO OZLIJEĐEN U BAŠANIJI: Pijan, bez vozačke i kacige vozio neregistrirani motor i zabio se u Porsche