in

KAŠTELIR: “Mladi za sve” uručili darove najstarijim žiteljima povodom Međunarodnog dana starijih osoba

Foto Udruga Mladi za sve

U Općini Kaštelir-Labinci obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, pa je tim povodom deset najstarijih žitelja dobilo bogate poklone u dobrotvornoj akciji Udruge “Mladi za sve”.

Darovi za najstarije žitelje

Zajedništvo i solidarnost jedan su od osnovnih postulata funkcioniranja Općine Kaštelir-Labinci, koji podrazumijeva da se jednaka pozornost daje svim generacijama i njihovim potrebama.

udruga mladi za sve darovi za najstarije žitelje
Foto Udruga Mladi za sve

-Vjerujemo, naime, da je to najbolji put za zdravo društvo i razvoj zajednice kao što je naša. Stoga smo ove godine posebno obilježili Međunarodni dan starijih osoba, kada je kaštelirska Udruga “Mladi za sve” tim povodom organizirala dobrovoljnu akciju, javljaju iz ove udruge mladih povodom najnovije akcije.

darovi za najstarije stanovnike kaštelir
Foto Udruga Mladi za sve

Cilj akcije bio je usmjeriti pozornost na starije osobe, odnosno, pokazati da su važan dio zajednice čije potrebe itekako slušaju, dok pritom iznimno cijeneo sve što su napravili kroz svoj život i rad. Jer upravo na tomu temelji se sve ono što današnje mlađe generacije dalje razvijaju, kako bi, navode iz udruge, svi zajedno imali bolji i kvalitetniji život.

darovi za najstarije stanovnike kaštelir
Foto Udruga Mladi za sve

-Tako je povodom ove akcije složeno deset bogatih poklon paketa za deset najstarijih stanovnika s područja naše općine u dobi od 88 do 93 godine. I u svakom paketu našli su se vino, maslinovo ulje, sir, kobasice, salame, craft pivo, craft bezalkoholna pića Gineta i ginger ale, prašak za pranje rublja, tjestenina, povrće iz ekološkog uzgoja, keksi i kava, poručuju mladi.

Poklone su osobno uručili članovi Udruge “Mladi za sve” u petak 8. listopada i subotu 9. listopada.

Foto Udruga Mladi za sve

No sve to ne bi bilo moguće bez nesebičnih donatora čiji su se proizvodi našli u poklon paketima, pa se tako akciji odazvala Poljoprivredna udruga Vitis i njezini članovi koji su donirali proizvode a oni su OPG Radoš Dejan, OPG Alfredo Cossetto, OPG Legović Vlater – Legovina, OPG Tina Kovač De Faveri, OPG Ana Čehić, OPG Igor Kocijančić, OPG Edi Brčić, OPG Dario Paulišić – Oliveri, OPG Karlo Grebac, OPG Marko Bratović – Extraistrian i Count’s Drinks.

Jednako tako, svoj su doprinos za poklon pakete sa svojim donacijama dali obrt MaraBu iz Kaštelira te poduzeće Pisinium iz Pazina.

-Svima najiskrenije zahvaljujemo što su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju i uljepšali Međunarodni dan starijih osoba našim žiteljima u poznim godinama, kojima smo posjetom i uručivanjem poklona pokazali da smo ponosni i sretni što ih imamo u našoj zajednici, zaključili su iz ove udruge.

Fotografije: Udruga Mladi za sve

Korona covid maska za lice koronavirus ilustracija unsplash

Istarski stožer u nedjelju: Velik broj izliječenih a malo novozaraženih

poreč rukomet rk utakmica protiv spačve 9-10-2021

RK POREČ upisao prve bodove pobjedom protiv Spačve