in

KAŠTELIR: Općina građanima plaća naknade za račune koje plaćaju u pošti

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci i pošte/Foto Tanja Kocijančić

Vijećnici Općine Kaštelir-Labinci složili su se da će iz proračuna plaćati naknade na račune za općinske usluge/obaveze koje stanovnici te općine plaćaju u pošti. Naime, radi se o naknadama za grobnu i komunalnu naknadu, a radi se o 5 kuna po računu. Općina svojim mještanima dostavi oko 450 takvih uplatnica godišnje, pa će trošak spomenutih naknada iznositi otprilike 2.500 do 3.000 kuna godišnje.

Naime, mnogi građani i dalje nisu vični plaćanju putem internet bankarstva, nego uplate obavljaju putem poslovnice pošte u Kašteliru. Kako bi pomogli građanima, ali i pošti, koju žele zadržati u mjestu, vijećnici su se složili da će se to podmiriti iz općinskog proračuna. Za to je općina sklopila ugovor o poslovnoj suradnji s Hrvatskom poštom.

-Time ćemo izbjeći da pošta zatvori svoju poslovnicu u Kašteliru, i to s argumentom da imaju premali promet. K tome, dali smo im prostor u najam za simboličnih 50 kuna mjesečno, što je još jedan dodatni način kako ih mislimo zadržati, objasnio je načelnik Đulijano Petrović.

Ilustracija Pixabay snimanje film video casting

Istra: Traže se statisti za danski film. Audicije u Puli i Pazinu

Foto Grad Rovinj

Rovinjski lovci izlučili 7 divljih svinja – Lov se nastavlja