in

KAŠTELIR: Rekordan odaziv na rekreativno pješačenje „Ala šu“

Ala šu Vrbanovica 2023. - Foto Sven Ryslavy

Za Svjetski dan turizma kaštelirska udruga Mladi za sve organizirala je 1. listopada još jedno, treće po redu izdanje rekreativnog pješačenja „Ala šu“ na prekrasnom izletištu Vrbanovica, koje se nalazi ponad doline Mirne.  Odaziv je organizatore iznenadio, jer je stiglo između 250 i 300 rekrativaca iz cijele Istre, pa i šire, koji su došli lijep sunčan nedjeljni dan iskoristiti druženjem u prirodi. Dosad je to rekord, jer prijašnja dva izdanja bilo je oko 120 sudionika.

vrbanovic ala šu 2023
Foto Mladi za sve – Ala šu 2023.

Nakon prijave na Vrbanovici, gdje je bio i start i cilj, rekreativci zajedno s volonterima iz neprofitne kaštelirske udruge i drugim pomagačima, krenulo je na deset kilometara dugu stazu po šumama i kampanjama.

Prijave su trajale oko sat vremena a za simboličnih deset eura, odnosno duplo manje za djecu do 15 godina i besplatno za one mlađe od 7 godina, sudionici su dobili doista bogat paket – kavu dobrodošlice, majicu, vodu na dva zaustavna punkta, voće, krofnu i ručak – tradicionalni fažol. A ručak i druženje bili su oko 15 sati. Svemu je kumovalo lijepo sunčano vrijeme uz neočekivano visoke temperature.

Svega toga ne bi bilo, ističe predsjednica udruge Mladi za sve Sara Diklić, bez  mnogobrojnih sponzora, donatora i volontera koji su se potrudili da sve funkcionira, te podršku Općine Kaštelir-Labinci. A reakcije sudionika bile su odlične i mnogi se planiraju vratiti ponovno.

Također, velika zahvala ide i Lovačkoj udruzi Fazan na ustupljenom prostoru, te članovima DVD-a Grom Kaštelir koji su bili u pratnji i brinuli o sigurnosti.

Fotografije: udruga Mladi za sve i Sven Ryšlavy

Foto Policijska uprava istarska

Istarska prometna policija posjetila djecu u vrtiću

ne diraj fotku

Pula: Glavate želve Anika i Jenny vraćene u more