in

KAŠTELIR: Volonteri obnavljaju dom na Vrbanovici

Krilatica “Together in”  Turističke zajednice Kaštelir-Labinci na ovom je primjeru vidljiva u pravom smislu riječi – zajedničkim snagama volonterski je odrađena obnova doma na Vrbanovici. Inicijativu su pokrenuli lovci iz lovne jedinice Kaštelir, a pridružili su im se članovi udruga i sportskih klubova te mještani uz potporu Općine Kaštelir-Labinci. Udružili su snage i bacili se na posao, pa je plan da uskoro bude završena kompletna obnova objekta koji će dobiti solarne panele, nove električne instalacije, vodu, kamin, novu kuhinju, keramiku, obnovljene stare grede…

Općina je privela kraju njegovu legalizaciju. Stoga su vrijedni lovci i volonteri zaključili kako je vrijeme da objekt ponovno zablista nakon mnogo godina, jer je izgrađen nakon Drugog svjetskog rata i od tada u njega nije bilo nikakvih ulaganja. Koriste ga lovci, a plan je da nakon obnove i dalje bude pod njihovom ingerencijom, s time da ga na korištenje mogu dobiti i drugi mještani.

Ideja za budućnost jest da se Vrbanovica pretvori u izletište, a do tada volonbteri pozivaju sve zainteresirane da se volonterski priključe hvalevrijednoj akciji obnove, saznajemo u Turističkoj zajednici.

Foto TZ Kaštelir-Labinci

Hrvatska i 12 zemalja dogovorile covid-putovnice: “Ovo je pitanje opstanka turizma”

Bez struje 13. travnja dio Kaštelira, Vižinade i Višnjana