in

KAŠTELIRCI otkrili: Od grampera smo proizveli prvo hrvatsko cjepivo protiv koronavirusa!

Prof. dr. sc. Gramper Paškval, dr. med., zajedno sa svojim timom znanstvenika, nakon godine dana istraživanja uspio je proizvesti prvo hrvatsko cjepivo za korona virus. Istraživanje je krenulo prošle godine odmah nakon Seli Gramperi karnevala, kada su u Hrvatsku stigle prve molekule virusa Covid-19.

To je prvo cjepivo razvijeno na području naše države, a prema riječima prof. Grampera to je prvo svjetsko cjepivo koje u sebi ima isključivo prirodne sastojke proizvedene na području općine Seli Gramperi. Prof. Gramper također jamči da je njegovo cjepivo prvo na svijetu koje je 100% učinkovito, te da su nuspojave toliko zanemarive da o njima nema smisla niti govoriti.

Rezervacija termina za cjepljenje već je moguća u ambulanti prof. Grampera, koja se nalazi u čekaoni na Placu u Kašteliru. Prof. Gramper obećao je da problema oko distribucije cjepiva neće biti te da cjepiva ima dovoljno za sve mještane općine Seli Gramperi, ali i šire. Međutim, iz iskustva predlažemo da se što prije javite prof. Gramperu te rezervirate svoj termin za cijepljenje.

Nažalost, za sada nismo mogli dobiti više informacija, jer je cjepivo u fazi zaštite i registracije, pa se prof. Gramper boji da mu neka velika farmaceutska industrija ne bi ukrala recept i krenula u masovnu proizvodnju.

Zbog toga će biti organizirana press konferencija stožera civilne zaštite općine Seli Gramperi, u utorak 16.02.2021. kada će otkriti sve detalje vezane uz cjepivo, priopćeno je iz ordinacije prof. dr. sc. Grampera Paškvala.

Cjepivo od kaštelirskog grampera – požurite rezervirati svoj termin!

TZ POREČ otvorio natječaj za dodjelu potpora manifestacijama

Od utorka nove cijene goriva