in

Kaštelirski umirovljenici s Buzećanima osvojili Žbevnicu

Kaštelirski penzioneri u posjetu Buzećanima

Nakon što su prije mjesec dana umirovljenici iz Buzeta posjetili Udrugu umirovljenika Kaštelir-Labinci, u petak, 19. svibnja, održan je uzvratni susret u Buzetu.

Kaštelirski penzioneri u posjetu Buzećanima
Kaštelirski penzioneri u posjetu Buzećanima

Članovi udruge umirovljenika  Kašteli-Labinci krenuli su u petak u jutarnjim satima na dogovoreni uzvratni susret s buzetskom udrugom umirovljenika s namjerom obilaska Staze 7 slapova. Kaštelirci su stigli u posjetu donoseći košaru lokalnih proizvoda i sliku, a dočekani su u prostorijama buzetske udruge s pićem i kolačima. Nakon kratkog druženja, krenulo se na hodanje, no zbog kiša koje su nedavno padale, planirana staza djelomično nije bila prohodna, pa je program bio izmijenjen.

Najprije se obišlo poletište paraglidera “Zavoj”, s kojeg se pruža predivan pogled na Buzet i okolicu, a zatim prema Žbevnici. Hodalo se po prekrasnoj prorodi sve do planinskog doma na Žbevnici i nitko nije mogao ni sanjati da će umirovljenici-hodači tako lako doseći  čak i vrh Žbevnice, koji se nalazi na 1014 metara nadmorske visine. Potom su nazad krenuli kraćom i vrlo strmom stazom.

Po povratku s Žbevnice, domaćini su u Svetom Ivanu organizirali zajednički ručak, nakon čega je druženje završilo s obećanjem o ponovnom susretu i druženju dviju udruga, prenijela nam je članica kaštelirske udruge Ester Diklić.

mup policija radar

Radari u Istri u subotu 20. svibnja 2023.

milos vedo novigrad

Projekt od 51 milijun eura: U Novigradu dogodine u funkciji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda