in

KREPAT MA NE MOLAT – Maškare iz Nove Vasi objesile pusta

Predstavnici maškara iz Mjesnog odbora Nova Vas, jedne od najdugovječnijih i najbrojnijih maškaranih skupina u Poreču, proteklog su vikenda objesile pusta na poznatom palunu u centru mjesta. Iako se ove godine maškarano slavlje zbog svih epidemioloških mjera neće održati predstavnici mjesnog odbora i maškara ipak su, da se ne zatare dugogodišnja tradicija, odlučili objesiti glavnog krivca za sve lanjske nedaće.

Pust u Novoj Vasi na poznatom palunu

Njihov pust ove godine nema imena i nekih posebnih obilježja, već je pravi tradicionalni pust, punjen slamom. Samo u rukama drži natpis „Krepat ma ne molat“, u znak da se unatoč svemu Novovašani ipak trude da se tradicija ne prekine.

Iako je, kako kaže predsjednik MO-a Nova Vas Roland Kosinožić, još prije dva mjeseca bilo pregovora da se maškare pokušaju održati u nekom drugačijem obliku, nije bilo popuštanja epidemioloških mjera, pa nema ni karnevalskih svečanosti. Pripremaju se zato za drugu godinu, kada će, nadaju se moći održati tradicionalne novovašanske maškare u istom obliku kao i do sada, uz tradicionalnu povorku alegorijskih kola po susjednim mjesnim odborima, feštu i tradicionalno paljenje pusta, priopćeno je iz Grada Poreča.

Iako maškara ove godine nema za pusta se našlo mjesta

Gradska knjižnica Poreč raspisala natječaj Verši na šterni

POREČ: DND objavio kalendar Dječjeg foruma – preuzmite ga!