in

KRNIČKI ĐIRI: Velik odaziv na utrci TEĆI ISTI PITI – Najbrži Dragan Kramar

Manifestacija Krnički điri zgoru pod krovnim nazivom Teći isti piti održala se proteklog vikenda u Krničkom Portu. U 18 je sati startala utrka za najmlađe u kojoj su sudjelovali predškolci najviše s područja Općine Marčana, u 19 sati za školarce, a u 20 sati za odrasle rekreativce.

Točno u 18 sati krenuli su najmlađi kako bi sudjelovali u utrci prigodnog naziva KRNIČKI ĐIRI MIĆI. Dvadesetak predškolaca je brzo krenulo na stazi dugoj 200 metara i nakon dvadesetak sekundi se vratili do cilja. Nakon njih su nastupili učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Krnici, Marčani i Divšići na istoj udaljenosti. Prijavilo se pedesetak natjecatelja koji su nešto brže stigli do cilja i, kao i Mići prije njih, dobili diplome, a najbrži poklon pakete Stancije Kumparička.

Vrtićka i školska djeca te njihovi roditelji, odgajatelji i učitelji izrazili su zadovoljstvo organizacijom, posebice jer je djeci tijekom trajanja pandemije nedostajalo druženje i sportske aktivnosti.

Organizatori sportskog dijela manifestacije, ISTRun – škola trčanja, su za učenike 5. do 8. razreda označili dužu stazu od 800 metara pod imenom KRNIČKI ĐIRI ZDOLU, a sam kraj manifestacije TEĆI ISTI PITI bio je rezerviran za rekreativce koji su trčali dionicu od 4,5 km. Budući je prvi dio staze uzbrdo, utrka se simbolično nazvala KRNIČKI ĐIRI ZGORU.

Nastupilo je dvadesetak natjecatelja među kojima je najbrži bio Dragan Kramar s vremenom 18:22 i zasluženo doma odnio glavnu nagradu Vesne Loborika. Najbrža natjecateljica bila je Ivana Kramar u vremenu 25:06 koja je izjavila da iako je staza bila dosta zahtjevna, nije imala velikih problema budući je staza kratka.

Svo troje prvoplasiranih u obje kategorije bogato su nagrađeni buteljom Siljan vina i bočicama Oio Vivo ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Nagrade su uručili načelnik općine Marčana  Predrag Pliško i direktorica TZ Općine Marčana Jelena Latin. Nakon završene primopredaje nagrada, svi prisutni su uživali u svježim ribama s gradele koji su osigurali partneri ribarski obrti: San Mauro, Nikolina i Robi Maurel.

Manifestacijom i odazivom sudionika bili su zadovoljni i načelnik Općine Marčana Predrag Pliško koji je uz prigodan govor ohrabrio sudionike prije starta glavne utrke Krrnički điri Zgoru te direktorica Turističke zajednice koja je mališanima podijelila diplome za sudjelovanje u utrkama Krnički điri Mići i Krnički điri Zdolu.

-Prvo izdanje manifestacije KRNIČKI ĐIRI je u potpunosti opravdalo očekivanja. Zahvaljujem se Općini Marčana i Turističkoj zajednici Općine Marčana koji su omogućili ovu manifestaciju, svim sponzorima i natjecateljima te Robertu Varešku koji je svojim veselim duhom bio prva violina i bio u organizaciji od samog početka do svršetka ove prekrasne manifestacije. – izjavio je Erik Lukšić, voditelj ISTRun – škole trčanja.

Izvor Turistička zajednica općine Marčana

Ilustracija - Arhiv TZ Marčana eko akcija smeće otpad

MARČANA: Ronioci očistili podmorje u Krničkom Portu

Decumanus - Foto Manuel Paljuh/TZ Poreč

POREČ: Talijanu ukrali novčanik iz torbice – lopovi odmah digli novac s kartice