in

Labin zabranio REZERVACIJE MJESTA na plažama, a konobarima bacanje kuglica sladoleda pred gostima van lokala…

Nova gradska Odluka o komunalnom redu, usvojena na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Labina,  osim usklađivanja s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu donosi i novine u djelatnosti komunalnog reda. Novom odlukom, a sukladno zakonu, povećane su  ovlasti  komunalnih redar. Redari će imati više ovlasti, pa će odsad moći zatražiti od građana potrebne osobne dokumente u nadzoru, a propisane su i visoke novčane kazne (2.500 – 40.000 kuna) za one koji ih budu ometali u radu, odnosno nadzoru.

Među važnim novinama, kako prenosi Radio Labin, jest da zbog čestih pritužbi građana zbog ostavljanja ručnika i ležaljki u svrhu rezervacije mjesta na plažama – nova odluka to brani od 22 sata navečer do 10 sati ujutro drugog dana i predviđa kazne. Zatečene stvari smatrat će se napuštenima i zatim ukloniti.

Nadalje, zabranjuje se animacija prolaznika i potencijalnih gostiju s ciljem prezentacije ugostiteljske ponude od strane konobara, animatora i ostalog osoblja, ispred i u okruženju ugostiteljskih objekata.

U  prekršajnim odredbama Odluke o komunalnom redu je propisana nova odredba da se za svako ponavljanje istog prekršaja naplaćuje počinitelju maksimalna propisana kazna koju komunalni redar može izreći obveznim prekršajnim nalogom, sukladno Prekršajnom zakonu 15.000 kuna za pravne osobe, 10.000 kuna za obrtnike i nositelje samostalnih djelatnosti te 5.000 kuna za fizičke osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi, prenosi Radio Labin.

FUNTANA: Raspisan natječaj za stipendije

FUNTANA: Raspisan natječaj za stipendije

POREČ/FUNTANA: Pijan obijesno vozio, izazvao nesreću, pa prijetio pištoljem

POREČ/FUNTANA: Pijan obijesno vozio, izazvao nesreću, pa prijetio pištoljem