in

LIJEPA PRIČA IZ ŽBANDAJA: Djeca i roditelji na poseban se način oprostili od učiteljice Irene Arvaj

-U moru negativnih događaja šaljem vam nešto pozitivno. Priču o jednoj divnoj učiteljici Ireni Arvaj koja je voljela našu djecu, dala se 100%, uvijek bila na raspolaganju nama roditeljima i našoj djeci, naučila ih mnogo… Za zahvalu osmislili smo joj pjesmu i napisali je na plahti koju smo objesili na školu, ispričala nam je u ime svih roditelja mama Sanja Mofardin.

Radi se o područnoj školi u Žbandaju koja djeluje pri OŠ Poreč. Djeca su završila 4. razred i odlučila se, naravno uz pomoć roditelja, oprostiti od svoje učiteljice Irene na doista poseban način, Naime, najesen više neće biti u ovoj maloj seoskoj školi nego obrazovanje nastavljaju u velikoj gradskoj OŠ Poreč.

-U razredu je 24 učenika i to 16 dječaka i samo 8 djevojčica. Ova posebna učiteljica napravila je puno za našu djecu i ovako smo joj zahvalili. Za nju imamo samo riječi hvale, predivna osoba, empatična, samozatajna, pozitivna, topla, a opet učiteljica sa stavom koja je našoj djeci prenijela znanje i naučila ih radnim navikama. Svi roditelji su rado uz druženje odradili ovo iznenađenje za nju, poručila nam je mama iz Žbandaja.

Na jugu Istre pojavila se opasna morska mjesečina (Pelagia noctiluca)

Obavijest o zatvaranju ceste zbog autoutrke Formula driver Buzet