in

MARČANA: DVD-ovci i mještani očistili rakljansku rulju oko koje stižu novi sadržaji

Nakon što su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Marčana proteklog tjedna očistili divlji deponij, u subotu je na red došla rulja u Raklju. U planu DVD-a je uskoro očistiti i urediti sve lokve, odnosno, kako ih zovu, rulje u Općini Marčana, veli predsjednik DVD-a Klaudio Knapić.

-Za sve ljubitelje punoglavaca, zlatnih ribica i močvarnih bića nakon 15 godina ocišćena je rakljanska rulja. Definitivno smo dobili novi kutak za šetnju i odmor u Raklju, objavio je Knapić na svom Facebooku.

Akciji se odazvalo 13 operativnih članova i 9 članova mladeži, te još nekoliko mještana i iznajmljivača. Kako saznajemo od Knapića, očišćena je velika površina od 600-tinjak četvornih metara i unutrašnjost od grana i smeća koje je bilo na površini, te pristupni put s obje strane rulje.

-Ljubi Martinčić bio je inicijator uređenja prije 15 godina, te je od deponija napravljen park i posađena su ova stabla koja su sada na tom području. Odmah nakon toga je rakljanska rulja i očišćena, pa je 15 godina nitko nije održavao. Kao predsjednik DVD-a, a u dogovoru s načelnikom Predragom Pliškom, odlučili smo očistiti sve lokve i rulje na našem području. Korona nas je malo usporila, no onu u Raklju smo očistili, a u planu nam je čišćenje i u Filipanima, te lokve u Loborici, veli Knapić.

Želja im je rakljansku rulju i park oko nje pretvoriti u mali sportski centar na otvorenom, te u suradnji s Općinom i Turističkom zajednicom izraditi i montirati sportske sprave i klupice, kako bi i ovaj dio Raklja dobio nove atraktivne sadržaje, najavio je predsjednik aktivnog marčanskog DVD-a.

Bez vode 11. svibnja dio Vrsara

Dobre vijesti iz Istre: I 11. svibnja nema novooboljelih od koronavirusa