in

MARČANA: Izdana knjižica o povijesti vrtića dugoj 90 godina – Od nastanka do nedavno otvorenog modernog vrtića

Marčana je u ožujku dobila novi i iznimno moderan vrtić vrijedan 14 milijuna kuna koji je primio 70-ak mališana. Radi se o najvećoj kapitalnoj investiciji ove općine, započetoj krajem 2019., nakon koje su najmlađi konačno izašli iz skučenih prostorija škole i uselili u svoju zgradu koja se prostire na tisuću četvornih metara.

Bila je to prigoda da vrtić Vrtuljak objavi knjižicu, zapravo kratak prikaz povijesti vrtića u Marčani od osnutka do novosagrađene zgrade.

-Stvaranjem ovog prikaza približili smo sumještanima proces nastanka gradnje vrtića i barem ih na trenutak vratili u vrtićke dane.

Povijest je prikazana kroz fotografije iz 1930. i od 1956. do 1958. godine, te nakon toga kao Dječji vrtići Pula. Nakon toga 1997. ustrojava se Predškolska ustanova Vrtuljak Marčana, a zatim je stigao i naziv Dječji vrtić Vrtuljak Marčana, ističe ravnateljica vrtića Klara Lukašić Buić, ujedno i urednica ove knjižice.

Fotografije aktivnosti prikazane su kroz sve ove godine te proces same gradnje nove zgrade, veli ona i dodaje – što ona znači za njih, kako izgleda, čemu će posvećivati najviše pažnje, razne suradnje i slično.

-Sve to možete prolistati i veseliti se s nama, kaže ravnateljica Klara Lukašić Buić.

-Vrti je moderan i prekrasan. Djeca sada imaju idealne uvjete za stvaranje, učenje i istraživanje te lijepe uspomene na dane provedene u njemu. Vrtić i škola u blizini čine odgojno-obrazovnu cjelinu u kojoj su sva djeca sigurna i od malena se zajedno druže i odrastaju. Vjerujem da će se mnoge generacije s ponosom sjećati lijepih uspomena na vrtić, jer je izgrađen da traje i traje, kazao je prigodom objave ove knjižice načelnik Općine Marčana Predrag Pliško.

Kako to izgleda pogledajte u fotogaleriji u prilogu ovog članka.

ISTRA – U četvrtak opet više izliječenih nego novozaraženih, smanjuje se broj osoba u samoizolaciji

VRSAR/FUNTANA: Pia Kovačić treća na 63. natjecanju mladih tehničara Republike Hrvatske