in

MARČANA: Najmlađi učili o pravilnom postupanju s otpadom u sklopu projekta izgradnje reciklažnog dvorišta

Foto Općina Marčana

U sklopu projekta „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana” Udruga Zelena Istra je tijekom listopada održala pet edukativno-kreativnih radionice o pravilnom postupanju s otpadom, dvije u Dječjem vrtiću „Vrtuljak” i tri u Osnovnoj školi Marčana.

Radionica za djecu reciklažno dvorište marčana
Foto Općina Marčana

U prvom dijelu radionice djeca su dobila korisne informacije o tome kako pravilno postupati s otpadom: kako smanjiti nastanak otpada, kako ga ponovno upotrijebiti te pravilno odvojiti i pripremiti za recikliranje. Naučili su i što je to reciklažno dvorište, čemu služi, kako funkcionira i koje sve vrste otpada možemo u njemu zbrinuti te osnovne informacije o kompostiranju.

Na kreativnom dijelu radionice osmaši su se okušali u ponovnoj uporabi – od stare majice izradili su svoju unikatnu trajnu torbu, a učenici razredne nastave oslikavali su trajne platnene vrećice s motivima iz prirode i zaštite okoliša.

općina marčana recikažno dvorište radionice za djecu
Foto Općina Marčana

Projekt „Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Marčana” sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.467.977,50 kuna, a bespovratna sredstva iznose 3.795.655,87 kuna.

Izvor Zelena Istra / Općina Marčana

maja baričević body builderica veli jože poreč

Uspjeh porečke bodybuilderice Maje Baričević na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj

respirator bolnica covid korona

Istra u četvrtak: Gotovo 160 novih slučajeva. Nažalost, još jedna osoba preminula