in

Maškare iz Nove Vasi razveselile velike i male. Sutra 21.2. šentenca pustu

Maškarana povorka u Červaru - Foto Grad Poreč

Maškare iz Nove Vasi, porečkog mjesnog odbora najpoznatijeg po njegovanju ove tradicije, ove su nedjelje (19.02.2023.) napravile tradicionalni đir po susjednim selima, ali i mjesnim odborima na veselje velikih i malih. Nakon pandemijskih godina, maškare su konačno došle na svoje, a u karnevalskoj povorci u alegorijskim kolima bilo je Ghostbustersa, Djeda Mraza i vilenjaka, istarske vojske i policije, specijalne policije, eurića, kuna, bubamara, super junaka, aktualnih LET 3 i mnogih drugih.

Maškarana povorka u Červaru - Foto Grad Poreč
Maškarana povorka u Červaru – Foto Grad Poreč

Maškare su krenule iz Nove Vasi, po obližnjim selima do Červar Porta i Červara, Malog Maja, Stancije Portun, Antonci, stajući na puno stanica sve natrag do Nove Vasi. Usput su se krijepile ićem i pićem, a mještane zabavljale svojim šalama, svirkom i plesom. U obilasku im se pridružio i gradonačelnik Loris Peršurić, uz predstavnike mjesnih odbora.

Maškare su ujedno sve pozivale da im pridruže u utorak, u Novoj Vasi na čitanju šentence i paljenju pusta. Okupljanje maškarane povorke počinje u 16.30 sati blizu starog doma, a povorka kreće prema rotondi. Maškare će do rotonde otpratiti pusta koji se ove godine zove Kunko Centić i Eurić Lipić. Na rotondi će prije samog suda nastupiti djeca iz područne škole Nova Vas, a zatim stupaju časni sud i maškarana povorka koja će suditi krivcu za sve nevolje. Nakon presude zabavljat će se uz Alfa Time Band. Organizatori su udruga Rotonda i Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča, objavio je Grad Poreč.

Maškarana povorka u Červaru - Foto Grad Poreč
Maškarana povorka Nove Vasi u Červaru – Foto Grad Poreč
Maškarana povorka Nove Vasi u Červaru - Foto Grad Poreč
Maškarana povorka Nove Vasi u Červaru – Foto Grad Poreč

kickboxing klub zeus vižinada

VIŽINADA: “Berba” medalja za mlade članove Zeusa na Europskom kupu i Prvenstvu Istre

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

PRITVOREN – Prijetio djevojci smrću i ukrao auto