in

Michelinova preporuka stigla i u Poreč

Goran Hrastovčak - Foto Valamar Pr

Na ovogodišnjoj listi najboljih restorana najprestižnijeg globalnog gastronomskog vodiča Michelin Guide 2024. našao se i Valamarov restoran Spinnaker u Poreču, čime je svrstan među 71 restoran s preporukom u Hrvatskoj. Michelinove selektore su, osim menija koji potpisuje dugogodišnji Spinnakerov chef Goran Hrastovčak, impresionirali i vinska karta, interijer restorana koji je preuređen prošle godine te prekrasna novoobnovljena terasa s pogledom na porečku luku.

Foto TZ Poreč - Manuel Paljuh - Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru
Foto TZ Poreč – Manuel Paljuh – Cabernet sauvignon i plava riba u Spinnakeru

Chef Goran Hrastovčak za ovu sezonu osmislio je dva degustacijska menija, “Istrijanske štorije” i “Moderne priče”, koji prikazuju regiju i njezine najistaknutije sastojke, poput škampa, lignji, brancina i istarskog boškarina. U kreaciji ovih istarskih gastro putopisa, sudjelovala je i Dragana Kovačević, pastry chefica restorana Spinnaker, koju je renomirani Gault&Millau ranije ove godine proglasio hrvatskom slastičarkom godine. Maštovite menije prati pomno izabrana vinska karta koja je i vizualno prikazana u restoranu vinskim zidom s više od 300 etiketa ponajboljih vina.

Izuzetno sam ponosan i zahvalan na ovom priznanju, kruni dugogodišnjeg rada i truda našeg kulinarskog tima. Misao vodilja u kreiranju jela bila je namirnica, pojednostavljivanje iste i predstavljanje njenog istinskog okusa. Naše autohtone istarske namirnice kvalitetom i okusom pri samom su vrhu svjetske gastronomije, na nama je bilo da to vjerno prikažemo gostima i pružimo im jedinstveni gastronomski doživljaj. Još jednom veliko hvala cijelom timu Spinnakera, veselim se svemu što nas čeka“, rekao je chef Goran Hrastovčak, priopćeno je iz Valamar Riviere.

Foto TZ Novigrad

Novigrad pripremio Stars’n’Town. Pogledajte bogat program za srpanj

Foto Turistička zajednica grada Poreča

Dva istarska grada u TOP 5: U Hrvatskoj ostvareno više od 28 milijuna noćenja