in

Ministar Beroš pohvalio ROVINJ zbog visoke procijepljenosti

Primjer procijepljenosti grada Rovinja najbolji je odgovor na izazove sadašnjosti i budućnosti, putokaz kako misliti na sebe, svoj grad i država. Hvala građanima Rovinja na zajedništvu i preuzimanju odgovornosti za bolju sutrašnjicu. Tako se osigurava turistička sezona i mirna jesen, objavio je danas ministar Vili Beroš na Twitteru.

Beroš na Twitteru

Naime, kako je objavio Grad Rovinj, dok je u većini ostalih dijelova Hrvatske zabilježen pad u odazivu građana na cijepljenje, situacija na području Grada Rovinja je i više nego zadovoljavajuća. Prema podacima Ispostave Rovinj Istarskih domova zdravlja od 11.02.2021. do 24.06 2021. cijepilo se ukupno 11.414 građana, od čega 2.056 na punktu Doma zdravlja te 9.358 na punktu u dvorani Valbruna.

Od voditeljice Ispostave, dr. Corinne Pellizzer Lanča saznajemo i kako je 6.853 primilo prvu dozu, dok se s obje doze cijepilo ukupno 4.561 osoba.

Gradonačelnik Marko Paliaga izrazio je veliko zadovoljstvo odazivom svojih sugrađana kad je riječ o odazivu i procijepljenosti protiv virusa Covid-19.

„Rovinjke i Rovinjci pokazali su još jednom veliki stupanj odgovornosti te brige za zaštitu svojeg zdravlja i zdravlja drugih osoba. To je ujedno i jedan od ključnih razloga zbog kojeg Istra bilježi daleko bolju epidemiološku situaciju od ostatka Hrvatske. Cijepljenje je trenutno jedini izlaz kojeg imamo iz ove situacije te jedini način kojim možemo zaustaviti širenje virusa. Podsjetio bih samo kako su u pojedinim zemljama koje su postigle visok postotak procijepljenosti ukinute gotovo sve restrikcije, pa i obveza nošenja maski. Stoga se nadam da ćemo uskoro i mi postići masovni imunitet koji će nam omogućiti ukidanje svih ili većine mjera koje su trenutno još uvijek na snazi“, izjavio je Paliaga.

Gradonačelnik je također iskoristio priliku da se zahvali svim zdravstvenim djelatnicima, volonterima i svima onima koji su učestvovali u organizaciji cijepljenja na punktovima u Rovinju na odlično odrađenom poslu i na velikom trudu kojeg su uložili kako bi se izbjegle gužve i čekanje ispred punktova.

Istarski Zavod za javno zdravstvo najavio je u međuvremenu i novi javni poziv za sve građane koji se žele cijepiti bez naručivanja i najave koji će se održati u utorak 29. lipnja, od 08.30 sati do 10.00 sati za Pfizerovo cijepivo te od 10.00 sati do 11.00 sati za Janssenovo cijepivo.

Pozivam sve građane koji se još nisu cijepili, a koji nisu spriječeni iz zdravstvenih ili drugih razloga, da se odazovu na pozive za cijepljenje bez najave koje organizira Zavod za javno zdravstvo Istarske županije kako bi se što prije mogli vratiti životu kakvog pamtimo prije početka ove epidemije te ponovo pokrenuti sve uobičajene aktivnosti koje trenutno još nije sasvim moguće održavati“, poručuje gradonačelnik Paliaga.

Auto se zapalio na Ipsilonu – Vozi se zaobilazno zbog očevida

VRSAR: Martina Rioža i Leonora Petek idu na državno prvenstvo