in

Mjesec poduzetništva u Poreču – „Obrtništvo kroz predmete muzeja“ Predavanje i prezentacija

Foto Tanja Kocijančić - Zavičajni muzej Poreštine - unutarnja pročelja

U okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču, u četvrtak, 6. listopada 2022. u Zavičajnom muzeju Poreštine, s početkom u 19 sati održat će se Predavanje i prezentacija predmeta iz muzejskih zbirki na temu „Obrtništvo kroz predmete porečkog muzeja“.

O predavanju: U porečkom muzeju čuva se veći broj predmeta koji svjedoče o obrtničkoj djelatnosti u Poreču i na širem porečkom području kroz povijest. U sklopu predavanja predstavit će se nekoliko izabranih obrtničkih predmeta iz različitih povijesnih razdoblja. Bit će riječi o proizvodnji metalnih predmeta u željeznom dobu, izradi koštanih igli u antici, kamenoklesarstvu u antici i srednjem vijeku, o knjizi kao obrtničkom proizvodu u novom vijeku te zlatarskom i fotografskom obrtu u 20. stoljeću.

Muzejske predmete predstavit će Davor Munda, viši kustos, Gaetano Benčić, kustos, Klaudia Bartolić Sirotić, kustosica, Marino Martinčević, kustos, Vltava Muk, kustosica i Elena Poropat Pustijanac, viša kustosica.

-Predavanje je jedna od aktivnosti u okviru programa manifestacije Mjesec poduzetništva u Poreču 2022. koju već petu godinu organizira Grad Poreč u cilju promicanja poduzetništva. U okviru manifestacije se tijekom listopada na više lokacija u gradu svakodnevno održavaju razne aktivnosti namijenjene stanovnicima Poreča različitih dobnih skupina i područjima interesa, u kojima osim Grada Poreča sudjeluju gradske ustanove, obrazovne institucije i lokalni poduzetnici te partneri iz drugih gradova, kojima se zahvaljujemo, ističu iz Grada Poreča.

turistička zajednica tar vabriga

TAR vas poziva na gurmansku šetnju BEVEMO & ANDEMO – Rezervirajte svoje mjesto!

haker Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija cyber kriminal internet prevara

PRIPAZITE! Porečka firma kupila na internetu bager koji nikad nije dobila