in

MUP traži 480 policajaca – Prilika za mlade koji traže posao

Ilustracija MUP

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je natječaj za nove policajce te planira upis ukupno 480 polaznika, odnosno polaznica u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.

Rok za podnošenje prijava je do 15. kolovoza ove godine. Program će započeti najranije 19. rujna, a polaznici će se nakon završetka primati u radni odnos u MUP (policijske uprave, odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Natjecati se mogu državljani i državljanke RH pod uvjetom da ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • imaju završenu srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju,
  • nemaju navršenih 28 godina na dan 19. rujna 2022. godine,
  • imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
  • ispunjavaju posebno propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
  • budu dostojni za obavljanje policijske službe,
  • nisu članovi političke stranke.

Provjera psihičke sposobnosti (psihologijsko testiranje) i tjelesne motoričke sposobnosti provodi se u Policijskoj akademiji i u onim policijskim upravama u kojima se prijavi veći broj kandidata, a tjelesnu zdravstvenu sposobnost utvrđuje Zdravstvena komisija Doma zdravlja MUP-a.

Dostojnost za obavljanje policijske službe provjerava nadležna policijska postaja na način propisan Pravilnikom o načinu obavljanja provjere osobne dostojnosti za obavljanje policijske službe.

Cijeli oglas pogledajte na linku https://mup.gov.hr/vijesti/krece-novi-natjecaj-za-program-srednjoskolskog-obrazovanja-odraslih-za-zanimanje-policajac-policajka/288626

FUNTANA umirovljenicima dijeli prigodne uskrsne poklon pakete

radovi na cesti znam promet

Rogovići bez vode zbog radova na cjevovodu Gradole