in

NAGRADA 10.000 kn: Među 511 najboljih učitelja 15 iz Istre

Svakog 5. listopada obilježava se Dan učitelja, a na taj dan posljednjih nekoliko godina Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagrađuje najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Ove godine s bruto iznosom od 10.000 kuna nagrađeno je njih 511.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja povodom Dana učitelja nagradilo je bruto iznosom od 10.000 kuna 511 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2020./2021. Kroz javni poziv nagrađuju se istaknuti pojedinci koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske. U kriterije koji se boduju prilikom nagrađivanja ulaze, između ostaloga, mentorstvo učenicima na natjecanjima, održavanje predavanja radionica i edukacija, rad u stručnim vijećima i udrugama, objava stručnih članaka, nastavnih materijala i obrazovnih sadržaja, rad na projektima, unaprjeđenje rada škole te rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja.

Među najboljima je i 15 profesora i učitelja iz Istre. Oni su Katarina Justić iz Srednje škole Mate Balote Poreč, Tina Pajdaš iz OŠ Jože Šurana Višnjan, zatim iz OŠ Marije i Line Umag Alenka Banić Jurčić i Željka Čikeš, potom Marinka Burić i Vesna Vujasin Ilić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, iz SŠ Mate Blažine Labin čak pet njih – Karla Golja Milevoj, Laura Kokot, Majda Milevoj Klapčić, Olivera Tadić i Dijana Muškardin. Iz buzetske OŠ V. Gržalja kao najbolja je izabrana Snježana Lovrinić, potom iz pulske OŠ Veli Vrh iz Pule Igor Jovanović i Keti Melnjak iz OŠ Šijana, te Tamara Sapanjoš iz Gospodarske škole Buje.

presica obrtnička komora pula istra robert momić

Istarska Obrtnička komora protivi se predloženim izmjenama Zakona o obrtu

graničari učenici trećeg razreda osnovne škole tar vabriga

TAR: Mali “graničari” srebrni na županijskom natjecanju