in

Najbolji ljetni festival folklora u Bujama i Novigradu počinje večeras, 4.7.

Foto Istria Folk Fest

Pridružite se Istria Folk Festu, međunarodnom folklornom festivalu koji će se održati u Bujama i Novigradu. Ovaj jedinstveni događaj okuplja folklorne ansamble iz različitih dijelova svijeta, nudeći vam priliku da uživate u bogatstvu tradicija i kultura.

Buje – četvrtak, 4. srpnja
Lokacija: Atrij POU Buje
Vrijeme: 21:00

Novigrad – petak, 5. srpnja
Lokacija: Glavni trg
Vrijeme: 21:00

SADECZOKI / Poljska
Poljska grupa koja okuplja više od 200 djece i tinejdžera u dobi od 5 do 23 godine. Oduševit će vas svojim plesovima i prekrasnim narodnim nošnjama. Nastupali su u mnogim zemljama diljem Europe.

KRAKOWIAK / Poljska
Jedna od najvećih omladinskih folklornih grupa u Poljskoj, osnovana 1985. godine. Ima preko 500 članova organiziranih u 24 umjetnička ansambla. Grupa je poznata po živopisnim nastupima i impresivnom broju nagrada. Jedno je sigurno – folklor je njihova strast!

LESNICA / Poljska
Ovaj puhački orkestar iz Poljske okuplja mlade glazbenike u dobi od 14 do 30 godina. Sviraju sve, od jazza, folka i popa do rocka. Najviše ih inspirira nastupanje na velikim pozornicama.

VERNUNK / Mađarska
Ova grupa se fokusira na stvaranje “modernog tradicionalizma”, spajajući vrijednosti iz prošlosti s izazovima sadašnjosti. S 150 članova njeguju mađarske običaje, plesove i glazbene tradicije. Njihov nastup će vas zasigurno impresionirati!

PAVLYCHENKO / Kanada
Pavlychenko Folklorique Ensemble je dinamična ukrajinska plesna grupa sa sjedištem u Kanadi. Ova uzbudljiva trupa mladih, predanih plesača može izazvati nostalgiju, stvoriti komične scene, zadiviti vas složenim, brzim pokretima nogu i očarati vas svojom liričnom kvalitetom.

CSEPEL / Mađarska
Društvo Csepel okuplja djecu u dobi od 6 do 16 godina, uvodeći ih u jedinstvene mađarske tradicije i narodne plesove. Njihovi nastupi su osvojili brojne nagrade kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Ulaz na obje festivalske večeri je besplatan!

“Istria Folk Fest” je međunarodni folklorni festival koji se održava u Bujama i Novigradu. Prvi festival održan je 2016. godine, a od tada festival posjećuju brojni folklorni ansambli iz cijelog svijeta. Organizator festivala je Kulturna organizacija Croatia Folk Fest, uz podršku Turističkih zajednica gradova Buja i Novigrada-Cittanova te POU Buje.

Ne propustite ovu priliku da doživite spektakl folklorne tradicije u predivnom okruženju Istre. Dođite i uživajte u nezaboravnim nastupima koji slave kulturnu baštinu iz cijelog svijeta!

Ivan Zenzerović u Bujama otvara samostalnu izložbu naziva „Nutrina je pravi izgled svijeta”

rišpet klapa poreč porečko ljeto

U Poreču 4.7.: Koncert klape Rišpet i sajam domaćih istarskih proizvoda