in

Netko je na plažama u Istri postavio obavijesti “Zabranjeno kupanje – privatna plaža”

Foto Grad Vodnjan

IZ GRADA VODNJANA stiglo je priopćenje vezano uz poruku koja je osvanula na nekoliko plaža kod Peroja.

“Kupači uznemireni lažnim obavijestima i izmišljenim zakonima”

“U ponedjeljak 9. kolovoza 2021. godine djelatnici Grada Vodnjan dobili su od uznemirenih kupača više dojava o obavijesti ‘Zabranjen pristup – privatna plaža’ postavljenoj na nekoliko lokacija na obali kod Peroja. Komunalni redari Grada izišli su na teren, obavili su očevid temeljem dojava građana i uklonili sve lažne obavijesti kojima je cilj obmanjivanje i/ili uznemiravanje javnosti. Nije utvrđeno tko je postavio obavijest na obali”, kažu iz Grada.

“U njoj se na pet jezika spominju dopune i izmjene nepostojećeg Zakona o smanjenu pomorskog dobra prema kojima se plaži zabranjuje prilaz. Piše i da pravo pristupa imaju isključivo korisnici stambenih objekata. Obavijest uznemirujućeg sadržaja potpisuje ‘Inicijativa posjednika pomorskog dobra’.

Naravno da je takva obavijest u potpunosti lažna i plod nečije mašte!

Ne samo da pristup plaži nije zabranjen, nego ne postoji nikakav zakon ili uredba koja bi to omogućavala, niti postoje posjednici pomorskog dobra”, poručuju.

“Nitko ne smije ograničavati pristup obali i tjerati ljude s plaže!”

Gradonačelnik Edi Pastrovicchio oštro osuđuje pokušaj uzurpacije obale kod Peroja i pokušaj obmanjivanja i uznemiravanja javnosti lažnim informacijama o promjenama zakonskih prilika u Republici Hrvatske.

“Nitko ne smije ograničavati pristup obali i tjerati ljude s plaže! To nećemo tolerirati! Zapisnik komunalnog redara poslat ćemo općinskom državnom odvjetništvu. Ovaj čin, bilo da se radi o provokaciji ili da netko zaista pokušava prisvojiti plažu, pokazuje kakvo smo nesređeno stanje na obali naslijedili – bespravnu gradnju uz more, zatvaranja putova, ilegalno odlaganje otpada… Da bi sustavno rješavali te probleme, nužno je ići u utvrđivanje pomorskog dobra na području Grada Vodnjana”, rekao je gradonačelnik Edi Pastrovicchio.

Komunalni redari Grada Vodnjana pozivaju građane i goste da im prijave bilo kakav pokušaj uzurpacije plaža ili provokaciju na broj telefona 099/216-79-63.

POREČ: Nevija Cvitko gošća je projekta „Sretne priče“ u Domu za starije i nemoćne osobe

Drandić: Kaštijun je ogroman i vrijedan projekt