in

Nova eko akcija u Vodnjanu u subotu – Uskoro video kamere na kritičnim mjestima

Ilustracija - Foto Eko aktivisti Vodnjan - Akcija u Fondolama

U subotu, 19. ožujka, predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Vodnjana Goran Kovačić i članovi, te u suradnji s eko aktivistima Vodnjanštine, komunalnim poduzećem Contrada i Gradom Vodnjan provesti će radnu akciju čišćenja okoliša na teritoriju Grada Vodnjana. Na kritičnim mjestima gdje se otpad kontinuirano odlaže i baca, na inicijativu GO HDZ-a i uz podršku gradonačelnika Edija Pastrovicchija, isti dan postavit će se nadzorne kamere za kontinuirani nadzor, tako da će komunalni redari već za vrijeme trajanja incidenta izlaziti na teren. Kamere koje će biti postavljenje su maskirne izvedbe, vrlo teško uočljive kao i njihova pozicija.
Ovo je jedanaesta eko akcija koju eko aktivisti Vodnjanštine, a ovu na inicijativu GO HDZ-a Grada Vodnjana, organiziraju na području grada. Okupljane aktivista kao i svih ostalih zainteresiranih je ispred benzinske postaje Petrol u Vodnjanu, u 08:30 sati. Dolazak zainteresirani mogu potvrditi na: ekoaktivisti1@gmail.com
Svim sudionicima bit će osigurane zaštitne rukavice i vreće za skupljane otpade. Na licu mjesta odvojiti će se otpad kako bi se smanjili troškovi zbrinjavanja. Mole se učesnici da ponesu zaštitne maske. Nakon akcije predviđena je zajednička marenda.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških prilika akcija se odgađa za slijedeći tjedan u subotu 26.03.2022.
-Mole se građani da poštuju sav uloženi trud te da ne uništavaju okoliš neodgovornim postupanjem s otpadom. Odvajajte i pravilno odlažite otpad i koristite spremnik (jedno pražnjenje je 12 kuna ) ili odvezite otpad u Reciklažno dvorište Vodnjan. Besplatno je. Za čišćenje divljih odlagališta troši se ogroman novac iz proračuna koji bi se mogao koristiti u druge potrebitije svrhe. Osim toga, divlja odlagališta zagađuju prirodu i podzemne vode.
SRAMOTNO JE UNIŠTAVATI OKOLIŠ!
AKO SE SVI ODGOVORNO PONAŠAMO, NAŠ OKOLIŠ ĆE BITI ČIST, ZDRAV I LIJEP, pišu u svom priopćenju eko aktivisti Vodnjanštine.

kontejner otpad jestivo ulje

MARČANA: Postavljena 2 spremnika za otpadna jestiva ulja

Belević i Ramadani - Foto KRSG Poreč

POREČ: Petra Belević i Gresa Ramadani osvojile medalje u Cro gym ligi