in

Nova signalizacija u porečkoj starogradskoj jezgri

Nova signalizacija - Foto Grad Poreč

Ususret turističkoj sezoni starogradska jezgra Poreča dobila je novu pješačku signalizaciju koja obilježava kulturno-povijesne znamenitosti i poslovne prostore obrtnika koji se nalaze u ulicama bočno od Ulice Decumanus, kako bi se gostima olakšalo snalaženje u prostoru, ali i dodatno popularizirale sve ulice jezgre starije od 2000 godina.

Nova signalizacija - Foto Grad Poreč
Nova signalizacija – Foto Grad Poreč

Grad Poreč realizirao je ovaj projekt kroz suradnju s Mjesnim odborom Joakim Rakovac, Turističkom zajednicom Grada Poreča, Udruženjem obrtnika Poreč i Zavičajnim muzejom Poreštine, uz Rješenje Uprave za zaštitu kulturne baštine, Konzervatorskog odjela u Puli.

Ukupno je postavljeno 130 tabela i to u 15 ulica (Ulica  V. Nazora, Eufrazijeva ulica, ulica F. Glavinića, Epulonova ulica, Ulica M. Vlačića, Ulica Sv. Eleuterija, Ulica A. Grabara, Ulica C. Maximus, Trg M. Gupca, Ulica E. Kumičića.), a ovaj je projekt nastavak uređenja starogradske jezgre grada koje je proteklih godina intenzivirano.

Nova signalizacija - Foto Grad Poreč
Nova signalizacija – Foto Grad Poreč

Podsjetimo, nakon obnove gradske rive, gdje su brodari dobili unificirana i stilizirana prodajna mjesta i suncobrane, Grad je nastavio sa sufinanciranjem obnove zgrada u starogradskoj jezgri, obnovljen je zvonik Eufrazijeve bazilike te nastavljeno uređenje kompleksa Eufrazijane, obnavlja se Zavičajni muzej Poreštine, dok je Grad pokrenuo i projektiranje obnove Trga Marafor, priopćeno je iz Grada Poreča.

Nova signalizacija - Foto Grad Poreč
Nova signalizacija – Foto Grad Poreč

Foto Tanja Kocijančić - Porečka policijska postaja

Vikend na Poreštini – Uhvaćen kako vozi s 3,30 promila, u Kukcima teško ozlijeđen biciklist

ilustracija voda boca

Bez vode 14. lipnja dio Tara i Poreča