in

Nova Vas obilježila Rokovu svečanom misom, procesijom i sportskim događanjima

Rokova, tradicionalna proslava sveca zaštitnika porečke Nove Vasi – sv. Roka ove je godine obilježena svečanom svetom misom i sportskim programima.

Na sam blagdan sv. Roka (16.08.) održana je u 11 sati svečana sveta misa u župnoj crkvi i procesija ulicama mjesta s kipom sveca zaštitnika.

U večernjim satima istoga dana održana je već tradicionalna četvrta MTB dječja biciklijada u organizaciji Mjesnog odbora Nova Vas i Biciklističkog kluba Poreč. Start je bio na rotondi u centru mjesta, a ruta je bila duga deset kilometara i namijenjena djeci iznad sedam godina. Uključivala je vožnju po šumi, makadamskim putevima i manje po asfaltu, što su svi mladi biciklisti, od kojih su neki već redoviti sudionici ove bicklijade i ovaj put sa zadovoljstvom odradili. Uz vodstvo članova biciklističkog kluba i neki uz pratnju roditelja, bicikliralo se u dobrom raspoloženju, osvježilo uz sokove i sendviče, a za uspomenu dobilo prigodnu majicu. Čestitkama za Rokovu Novovašanima na pridružio se i porečki gradonačelnik Loris Peršurić koji je prisustvovao događanjima. 

Dva dana ranije uvertira u Rokovu bilo je održavanje tradicionalnog boćarskog turnira na obnovljenom boćalištu. Rokova je ove godine organizirana u skladu s epidemiološkim mjerama, a u organizaciji Mjesnog odbora Nova Vas uz podršku Grada Poreča.

VIŽINADA: U petak baletni spektakl Hommage a Carlotta Grisi

U Istri u utorak šest novozaraženih