in

NOVIGRAD: MUP postavio kameru za nadzor prometa – uskoro stižu još dvije

Foto Unsplash/Tobias Tullius - Ilustracija

Na dijelu prometnice DC 301 Novigrad-Buje, nedaleko križanja Stancijeta – Strada Kontesa, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Novigradom postavilo je sredinom prosinca kameru za mjerenje brzine.

Riječ je o uobičajenoj praksi postavljanja nadzornih prometnih kamera na lokacijama na kojima je potencijalno ugrožena sigurnost sudionika u prometu. U ovom slučaju intencija je usporavanje prometa na inače ravnom dijelu ceste na kojem se nerijetko vozi iznad dopuštene brzine, a posebnu potencijalnu opasnost predstavlja tamošnje raskrižje, kao i pješački prijelaz preko prometnice DC 301. Na tom je raskrižju već bilo prometnih nezgoda, nažalost i s neželjenim posljedicama, pa se ovime želi prije svega preventivno povećati sigurnost svih sudionika u prometu.

Dodajmo kako su u tijeku pripremni radovi za postavljanje još dvije prometne nadzorne kamere, s istim ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu. Jedna će se kamera postaviti na području Celege, a druga na području Stancije Roželo, kazali su nam u Gradu Novigradu.

istarska županija

Čestitka istarskog župana povodom Božića

Nagrada - Foto HTZ kina hrvatska

Hrvatskoj nagrada za najatraktivniju destinaciju u Kini