in

NOVIGRAD: Otvorena izložba „Ribe i ribari“ Ateliera Agata

Foto Grad Novigrad

U petak 8. prosinca u starogradskoj jezgri Novigrada otvorena je skupna izložba likovne udruge Atelier Agata na temu Ribe i ribari. U novom prostoru likovne udruge u Velikoj ulici, okupljene goste i članove udruge pozdravila je predsjednica udruge Slavica Oplanić, i ukratko ispričala bogatu godinu Agatinih umjetnika. Iza članova udruge su samostalne i grupne izložbe, sudjelovanja na likovnim natječajima i prestižne nagrade i priznanja, a posebno su se veselili brojnim likovnim susretima i kreativnim likovnim radionicama jer tako mogu svima prenesti i pokazati svoju ljubav prema slikanju.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Vrijednih dvanaest članova udruge izložili su dvadesetak odabranih radova na temu riba i ribara. Karlo Bonačić zaigrao se ribicama u podmorju, Zvijezdana Davanzo pokazala je da ribe mogu imati lica i pokazati emocije, a Dunja Mazić kako za ribice koristi puno boja koje ju vesele.

Jedna od novijih članica, Milivojka Cerar voli temu ribica radi boja i ljubavi prema koraljima i dubini mora, a odabrani radovi Libere Gortan snažni su, puni boje i energije. Jasenka Korlević, na svoj način prikazala je motiv ribara i ribarske brodice, a motiv svog oca, poznatog novigradskog ribara Berta, prikazala je članica udruge Mariza Dobrivojević.

Foto Grad Novigrad
Foto Grad Novigrad

Ester Diklić, predsjednica likovne udruge iz Poreča, odabrala je ribare iz tarske vale kao svoj motiv. Sliku ribarskog broda punog boja odabrala je Slavica Ezgeta, kao simboliku vječne borbe čovjeka za sebe i u olujnim vremenima. Slike Zlate Katane Martić i Laure Čurko precizne su, točne i jasne, a Slavica Oplanić izložila je radove s motivom srdelica.

Uz Gradonačelnika Antea Milosa, otvorenje izložbe pozdravio je i Pino Bonanno, poznati talijanski pjesnik, slikar, likovni i književni kritičar.

Izložba će biti otvorena do 31.siječnja, a ukoliko želite pogledati izložbu ili kupiti neki od radova, možete kontaktirati udrugu na mail : slavica.oplanic@gmail.com.

Ilustracija - Foto Anderson W Rangel za Unsplash djed mraz božićnjak

NOVIGRAD: Djed Mraz dolazi u CMIK i razveselit će 400 mališana

Porečki mačevaoci vratili se puni medalja iz Zagreba