in

NOVIGRAD: SRK “Erik Radin” u subotu organizira novu eko akciju

Foto SRK Erik RAdin Novigrad - Eko akcija čišćenja podmorja arhiv - Ilustracija

Sportsko ribolovni klub “Erik Radin” iz Novigrada ove subote, 22. travnja, organizira drugu po redu eko akciju čišćenja podmorja u sklopu projekta “Festival mora 2”.

Prva akcija od predviđenih četiri održala se 26. ožujka, pa su tad članovi SRK “Erik Radin” očistili podmorje, dok su djelatnici Lučke uprave bili logistička podrška. A upravo se u partnerstvu s Lučkom upravom Umag-Novigrad odvija “Festival mora 2”, koji je nastavak prvog i vrlo uspješnog projekta “Festival mora”.

Sadašnji projekt odvija se u  okviru mjere  III.3. “Provedba  strategija lokalnog razvoja – operacije koje podupiru FLAG-ovi” za programsko razdoblje 2014. – 2020. te podrazumijeva čišćenje  plaža, mora i podmorja od smeća i stvari koje tamo završavaju nepažnjom i skretanje pažnje  na važnost očuvanja čistoće mora i priobalja.

Generalno, cilj projekta “Festival mora 2” je što više očistiti podmorje i priobalje te osvijestiti i upoznati javnost sa stanjem i problemom zagađenosti podmorja i priobalja.  Ujedno, želi se poboljšati stanje okoliša te redovitim čišćenjem omogućiti lakše razmnožavanje morskih životinja i rast morskih biljaka. Na taj način se štiti i čuva bioraznolikost FLAG područja u akvatoriju grada Novigrada, što je od ključne važnosti.

Foto TOŠ Bernardo Parentin Poreč

POREČ: Tri medalje za učenike B. Parentina na istarskom natjecanju u atletici

Foto Istarska županija

Pulskoj bolnici i Zavodu za hitnu medicinu više od 151 tisuće eura iz županijskog proračuna