in

NOVIGRAD: U CMIK-u predstavljanje knjige Josipe Pavičić o “narcisima” i kako ih preživjeti

Foto CMIK Novigrad

U ponedjeljak 11. prosinca od 19 sati  književna gošća novigradskog CMIK-a, Centra za manifestacije i kulturu, bit će Josipa Pavičić, autorica knjige “Ja, pa ja i opet ja! (Vodič za preživljavanje narcisa)”, koja će tom prigodom uživo otkriti kako se nositi s “narcisima” i pomoći sebi da se prežive njihove katastrofalne osobine – od nedostatka empatije za druge i potrebe za pretjeranom pažnjom, do arogantnog osjećaja superiornosti i potrebe da im se konstantno divite.

Osim korisnih informacija o prepoznavanju narcisoidnosti, koja kao ozbiljna epidemija oblikuje naše društvo, knjiga je ilustrirana stvarnim pričama s kojima se mnogi od nas mogu poistovjetiti. Josipa Pavičić tako će predstaviti i tehnike i alate za suočavanje s “narcisima”, kako bi se zaštitili od njihovih toksičnih utjecaja. Knjiga je doživjela pohvale stručnjaka, recenzirala ju je psihijatrica dr. Ana Pavlović, što pruža dodatnu sigurnost u kvalitetu ovog štiva.

Josipa Pavičić (1978.) spisateljica je i voditeljica predavanja i radionica samopomoći i osobnog rasta i razvoja. Poučava autogeni trening i potiče druge ljude da krenu u potragu za pozitivnim promjenama. Dva desetljeća karijere provela je u tiskanim i TV medijima. Autorica je bestselera Šest milimetara: ispovijest o boli i pobjedi (2017.), a po njezinoj je knjizi uprizorena istoimena monodrama u kojoj glavnu ulogu igra Daria Lorenci Flatz, prvakinja drame HNK-a. Josipa je ambasadorica udruge Europa Donna Hrvatska, a s knjigom Šest milimetara obišla je više od 170 gradova i mjesta diljem Hrvatske i BiH radi podizanja svijesti o karcinomu dojke, koji je i sama pobijedila. Majka je dvojice sinova.

Kreativna radionica izrade ukrasnog veza za odrasle u porečkoj knjižnici: “Dugo u noć, u zimsku gluhu noć”

policija traka mjesto nesreće

Teško ozlijeđena žena u Istri: U nju se zabila druga vozačica