in

NOVIGRAD u međunarodnom udruženju Ruta Feničana

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je odluka o pristupanju Grada Novigrada međunarodnom udruženju Ruta Feničana. Objašnjeno je kako je riječ o pravcu u kulturi Vijeća Europe koji od 2003. godine promiče mediteransku kulturu i interkulturalni dijalog u mediteranskim regijama i zemljama (trenutno 12 zemalja, od čega 8 europskih) o njihovoj povijesnoj, materijalnoj i nematerijalnoj baštini te krajoliku i ambijentu. Ruta se odnosi na povezanost glavnih nautičkih ruta koje su Feničani koristili od 12. st. p.K. kao važne puteve za trgovačku i kulturnu komunikaciju na Mediteranu.

Cilj Rute Feničana je unaprjeđenje kulturne, prirodne i krajobrazne baštine članica suradnjom gradova, poslovnih subjekata, volontera i drugih institucija. Pristupanje mreži za Grad Novigrad znači mogućnost pravovremenog dobivanja relevantnih informacija u vezi raznih fondova i mehanizama financiranja usmjerenih na kulturnu baštinu i turizam, olakšavanje pronalaska potencijalnih projektnih partnera, razmjenu iskustava i kvalitetnu pripremu projektnih prijedloga, sudjelovanje u europskim kampanjama i projektima, upoznavanje s primjerima dobre prakse drugih europskih i bliskoistočnih gradova te promoviranje projekata kroz niz komunikacijskih kanala udruženja.

Od posebne je važnosti upravo mogućnost kandidiranja i realizacije projekata zahvaljujući članstvu u ovoj organizaciji, kako bi se otvorila vrata za nove mogućnosti financiranja projekata i novih partnerstava, saznajemo u Gradu Novigradu.

Foto di Squirrel_photos da Pixabay

Povlači se proizvod jer sadrži virus Hepatitis A

trgovina butiga market ilustracija

S polica trgovina povučen BIO proizvod za djecu